6UK_015-3Na een seizoen in een Ford Fiesta R2 (2013) en een seizoen in de Opel Kadett (2014), maakt Tom Van Rompuy in 2015 de overstap naar de R5. De eerste wedstrijdkilometers met een vierwielaangedreven wagen werden afgelegd met een Ford Fiesta R5 in de Omloop van Vlaanderen. Tom Van Rompuy rijdt ook nog de East Belgian en de Condroz in functie van 2016. De plannen zijn er om in 2016 een volledig seizoen met een R5 te rijden.

Ook in de 6 Uren van Kortrijk start Tom Van Rompuy met een R5. Deze keer met de ex Verschueren Citroën DS3 R5. De wagen werd door VR racing overgenomen van GoDrive. De hele wedstrijd stond in het teken van 2016. Samen met Erik Qvick, Rudy Leblon en een ingenieur werd het een lange testsessie

Dankzij partners Advaro Motorhomes en Qvick Motors kunnen de plannen voor 2016 uitgevoerd worden. Qvick Motors zal het hele jaar de service verzorgen.

“Ja we rijden gans het BK met de DS3 R5 en hier en daar nog een VAS rally. Alle 9 manches van het BK en waarschijnlijk Kasterlee en Zuid-Limburg. Misschien ook Moorslede” aldus Tom Van Rompuy.

VAS
BRC

Op de vraag naar wat de verwachtingen en ambities zijn, antwoordt Tom Van Rompuy “Ervaring opdoen met de DS3, proberen ons af en toe eens te laten zien vooraan met mooie tijden of stiekem hopend op een podium dit jaar”.

Bert Feys zal ook in 2016 de nota’s lezen. Bert deed vanaf 2012 tot en met 2014 veel ervaring op als co-piloot van Tobi Vandenberghe. Tijdens de laatste Rally van Sint-Truiden in 2014 reed hij een eerste keer samen met Tom Van Rompuy. Dit resulteerde in de overwinning bij de historics. Het is het begin van een mooie samenwerking die dus ook in 2016 verder gezet wordt.

Ook de livery van de wagen is reeds klaar. En oordeel zelf… hij mag gezien worden.

12483530_10153843100229494_869646413_n

Wij wensen Tom Van Rompuy en Bert Feys veel succes in 2016.

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X