Legend Boucles

De deelnemerslijst van de Legend Boucles wordt pas na de officiële persconferentie, begin februari bekend gemaakt. Toch kunnen we nu al melden dat Patrick Snijers, net zoals in 2014, zal starten met een Ford Escort BDA.

Het GT3 project

DSC_0177Na een geslaagde samenwerking in 2014 tussen Arne Bruneel en Patrick Snijers, werd in 2015 een Porsche 997 GT3 gekocht.

Tijdens de eerste wedstrijden had het team veel technische problemen. Toch waren er ook positieve signalen zoals bv de 5de plaats na de eerste ronde in de Rally van Haspengouw.

Voor de Sezoensrally werd er besloten om het onderhoud van de wagen aan Motorsport International toe te vertrouwen. Dankzij het team van Willy Plas werd het vertrouwen in de wagen terug gevonden. Patrick reed op het onverhard in Bocholt naar een mooie 6de plaats.

RT2
RallyTime animated

In de Kenotek Ypres Rally behaalden Patrick Snijers en Arne Bruneel de GT-overwinning. Om te kunnen deelnemen moest het team de wagen ombouwen naar de FIA normen. Het was duidelijk dat de Porsche na de ombouw vermogen miste ten opzichte van de Porsches van Delecour en Dumas. Maar wat in het begin van het seizoen niet lukte, namelijk uitrijden, bezorgde nu het team de winst in de GT-klasse. To finish first, you first have to finish.

Het was duidelijk dat dankzij Motorsport International, de wagen eindelijk volledig op punt stond. Maar door de technische problemen, het veranderen van tuner, de ombouw naar de FIA normen en vooral de aankoop van de nieuwe versnellingsbak bleef er weinig over van het jaar budget.

DSC_0807-2Om nog wat extra wedstrijden te kunnen rijden werd er ijverig naar extra budget gezocht. Arne Bruneel, de drijvende kracht achter het GT3 project, vertelde ons tijdens de Rally van Kasterlee dat de Porsche waarschijnlijk enkel nog in de Condroz rally ging starten. Uiteindelijk startte de Porsche ook daar niet. Toyota vroeg aan Patrick Snijers om er de GT86 R3 voor te stellen aan het publiek.

Het project met de Porsche 997 GT3 loopt over 3 jaren. De partners Grondwerken DEGRO, Yacco en IXO blijven het project trouw. Patrick Snijers vertelde ons dat we ook in 2016 de Porsche op de Belgische rallywegen kunnen bewonderen. Momenteel lopen er nog onderhandelingen met extra sponsors. Wanneer deze afgerond zijn, zal het programma voor 2016 bekend gemaakt worden. Hou dus zeker de website http://www.patricksnijers.com in het oog voor meer details.

We wensen Patrick Snijers en Arne Bruneel alvast veel succes in 2016.

BRC
RallyTime animated
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X