De eerste wedstrijd op Belgische bodem dit jaar

Vorig jaar hadden de organisatoren van de Autostal Hemicuda al de eer om het autosportseizoen op gang te schieten en ook in 2016 mogen ze dit doen. Op vrijdag 8 januari 2016 wordt alweer de
5de editie van de Tierenteynrit ingericht. Meteen de openingswedstrijd van het Vlaamse Rittensportseizoen en bijgevolg ook de eerste wedstrijd van de Vlaamse regionale (VAS) autosportcompetitie en, tot nader order, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in België!

Tierenteynrit afficheInrichter is Autostal Hemicuda vzw en deze oriëntatierit voor auto’s wordt verreden volgens de VAS reglementen voor 2016 en overeenkomstig de richtlijnen in de Vlaamse Rittensportgids in de klassen Recreatie, Toerisme en Sport. Naargelang de klasse waarin de deelnemers van start gaan krijgen ze een roadbook met een bepaalde moeilijkheidsgraad voorgeschoteld. Deze gaan van “recreatie” (voor beginners) over “toerisme” (ervaren deelnemers) naar “sport” (de moeilijkste klasse). De Tierenteynrit, geheel gereden op de openbare weg en overeenkomstig de wegcode, bestaat uit 2 delen en voert de concurrenten over een goede 100 kilometer rondom Lauwe in West-Vlaanderen.

Vorig jaar stapte deze rit in Lauwe uit de schaduw van de “oefenritten” en werd meteen de vroege openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de 5de maal ook al kunnen de organisatoren bogen op de ondersteuning van de Gentse mosterdfabrikant Ferdinand Tierenteyn (de verklaring ook voor de benaming van de rit) en leuk is dan ook dat bij de aankomst de deelnemers een potje van de geroemde mosterd mogen ontvangen. Aangaande de winnaars en de podiumgangers is het koffiedik kijken. De Tierenteynrit leverde al eerder verrassende resultaten op.

Maar ondanks het korte tussenseizoen hebben de rittensporters er alweer zin in. Op 6 januari worden de voorinschrijvingen afgesloten maar nu al tellen de organisatoren 60 deelnemende teams (32 in Recreatie, 23 in Toerisme en 5 in Sport).

Het wedstrijdcentrum ligt net als vorig jaar in het Bockor café, op de Lauweplaats 10 te Lauwe. Daar verwacht men de eerste deelnemer omstreeks 20u01 van start te zien gaan en het is dan wachten tot 23u45 om de eersten terug aan de finish te zien verschijnen.

63ste OVV
BRC

Afspraak dus op 8 januari in Lauwe, voor de start van een nieuw (en hopelijk boeiend) rittensportseizoen.

http://www.hemicuda.be

contact:
Verschaeve Jan
0475-666051
jan.verschaeve@skynet.be

[feather_share]

KAMV
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X