De eerste wedstrijd op Belgische bodem dit jaar

Vorig jaar hadden de organisatoren van de Autostal Hemicuda al de eer om het autosportseizoen op gang te schieten en ook in 2016 mogen ze dit doen. Op vrijdag 8 januari 2016 wordt alweer de
5de editie van de Tierenteynrit ingericht. Meteen de openingswedstrijd van het Vlaamse Rittensportseizoen en bijgevolg ook de eerste wedstrijd van de Vlaamse regionale (VAS) autosportcompetitie en, tot nader order, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in België!

Tierenteynrit afficheInrichter is Autostal Hemicuda vzw en deze oriëntatierit voor auto’s wordt verreden volgens de VAS reglementen voor 2016 en overeenkomstig de richtlijnen in de Vlaamse Rittensportgids in de klassen Recreatie, Toerisme en Sport. Naargelang de klasse waarin de deelnemers van start gaan krijgen ze een roadbook met een bepaalde moeilijkheidsgraad voorgeschoteld. Deze gaan van “recreatie” (voor beginners) over “toerisme” (ervaren deelnemers) naar “sport” (de moeilijkste klasse). De Tierenteynrit, geheel gereden op de openbare weg en overeenkomstig de wegcode, bestaat uit 2 delen en voert de concurrenten over een goede 100 kilometer rondom Lauwe in West-Vlaanderen.

Vorig jaar stapte deze rit in Lauwe uit de schaduw van de “oefenritten” en werd meteen de vroege openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de 5de maal ook al kunnen de organisatoren bogen op de ondersteuning van de Gentse mosterdfabrikant Ferdinand Tierenteyn (de verklaring ook voor de benaming van de rit) en leuk is dan ook dat bij de aankomst de deelnemers een potje van de geroemde mosterd mogen ontvangen. Aangaande de winnaars en de podiumgangers is het koffiedik kijken. De Tierenteynrit leverde al eerder verrassende resultaten op.

Maar ondanks het korte tussenseizoen hebben de rittensporters er alweer zin in. Op 6 januari worden de voorinschrijvingen afgesloten maar nu al tellen de organisatoren 60 deelnemende teams (32 in Recreatie, 23 in Toerisme en 5 in Sport).

Het wedstrijdcentrum ligt net als vorig jaar in het Bockor café, op de Lauweplaats 10 te Lauwe. Daar verwacht men de eerste deelnemer omstreeks 20u01 van start te zien gaan en het is dan wachten tot 23u45 om de eersten terug aan de finish te zien verschijnen.

RallyTime animated
RT1

Afspraak dus op 8 januari in Lauwe, voor de start van een nieuw (en hopelijk boeiend) rittensportseizoen.

http://www.hemicuda.be

contact:
Verschaeve Jan
0475-666051
jan.verschaeve@skynet.be

[feather_share]

BRC
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X