Met de 43ste Rallye du Condroz is Stefaan T’Joens reeds aan zijn 18de wedstrijd toe. De Renault Megane krijgt nummer 93 op de deuren. Olivier Balcaen zal de nota’s lezen.

opname-zonder-titel-1636

“De Spa Rally heeft een mooi parcours, maar was te kort dit jaar. Ook de Rallye de Wallonie vind ik mooi, maar er gaat niets boven de Condroz,” laat Stefaan weten. “De organisatie heeft weer voor een mooi parcours gezorgd. Er is een proef die ik minder aantrekkelijk vind. En dat is de nieuwe proef Hamoir. Daarnaast zijn ook de verbindingen soms aan de lange kant.”

“Op zondag wordt het uithoudingsvermogen van de wagen getest. De betrouwbaarheid van de wagens zal serieus op de proef gesteld worden. Daarnaast wordt er ook regen gegeven. Het zou wel eens plezant kunnen worden,” aldus Stefaan T’Joens. “Echte ambities heb ik niet in deze Condroz rally. We komen aan de start omdat we het een mooie rally vinden, eentje met een goed parcours.”

RallyTime animated
BRC

Wanneer we polsen naar het gedrag van de toeschouwers, weet Stefaan het volgende.
“Wat de toeschouwers betreft is het altijd de alcohol dat het probleem is. Ondanks inspanningen van de organisatie duurt dit nu al enkele jaren. We beginnen het gewoon te worden.”

De Rallye du Condroz mag dan wel de laatste BK wedstrijd zijn, het wordt zeker niet de laatste rally voor Stefaan dit seizoen. Normaal zien we hem ook aan de start in de Rally van Zuid-Limburg en in de 6 Uren van Kortrijk.

VAS
BRC
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
X