Met maar liefst 6 R5 wagens aan de start krijgt de ORC dit jaar alweer een topaffiche. Met de komst van Belgisch kampioen Vincent Verschueren,  viervoudig winnaar Melissa Debackere (allebei Skoda Fabia),  de nationale belofte Guillaume de Mevius (Peugeot 208 T16) en een aantal streekpiloten zoals de 208 T16 van Xavier Lannoo,  de Fiesta R5 van Bruno Parmentier en de Fabia van Phillip Eggermont is dit deelnemersveld het sterkste van het voorjaar. In de strijd voor de zege zal men echter ook rekening moeten houden met Andy Lefevere en Steve Bécaert in hun Mitsubishi Lancers EVO X.

Verder brengt de FIRC opnieuw een vloot wagens van over het kanaal. Van de ruim twintig teams sterke delegatie zijn vooral kampioen John Reddington (Mk.2 Millington) en Paul McDevitt (Corolla VXR) stevige kandidaten voor een plaats in de top tien. Peter Lemahieu komt trouwens ook al met een Millington naar Oostrozebeke afgezakt. Mooi volk zien we verder bij de historics: Lietaer met de Manta 400,  Tytgat met de Ascona 400,  de Cosworths van Thomson, Stouf en Toorre,  Vanwijnsberghe die opnieuw de Celica GT4 van stal haalt,  en Bert Cornelis met de immer snelle Monza. Als het weer nog wat meewil wordt het straks weer één groot feest in en rond Oostrozebeke.

Voor het derde opeenvolgende jaar pakt de ORC Rally uit met de spektakelbeker Roger Bucamp. De meest spektaculaire deelnemer gaat met deze prijs lopen. Tijdens de edities 2016 en 2017 ging deze prijs naar Michel Casseyas. Roger Bucamp overleed begin 2015 en was een graag gezien veiligheidsverantwoordelijk op vele wedstrijden.

RallyTime animated
VAS

VAS
RT1
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X