Al jaren draait hij mee in het Belgisch kampioenschap. Al jaren droomt hij ervan om met een topwagen aan de start te staan. Nu in de Rallye de Wallonie wordt deze droom werkelijkheid voor Olivier Collard. De piloot uit Marche-en-Famenne start met een Skoda Fabia R5.

“Ik draai al lang mee in het Belgisch kampioenschap. Maar nog nooit stond ik aan de start met een wagen die in staat is om mee te doen voor de algemene overwinning,” aldus Olivier. “In Namen zal ik dan ook een droom realiseren die ik al lang koester.”

“De keuze voor de Skoda spreekt voor zich. De laatste wedstrijden in België en het buitenland tonen aan dat het momenteel de sterkste wagen is. We hadden ook voor een WRC kunnen kiezen, maar de feedback van piloten die onlangs overstapten naar een R5 heeft ons helemaal overtuigd ! »

RT1
BRC

De voormalige officiële Citroën Belux piloot die tot Belgisch kampioen Super 1600 gekroond werd in 2002 blijft realistisch over zijn mogelijkheden.

“We zullen over een auto beschikken waarmee je kan winnen. Maar reken niet op ons om meteen de strijd aan te gaan met jongens als Cherain, Verschueren of Fernémont !”, weet Olivier. “In functie van ons definitief budget kunnen we misschien een dertigtal kilometers testen voor de rally, niet meer. En omdat er niets te winnen valt op de Citadel op vrijdagavond zal de echte kennismaking zaterdag plaatsvinden op de 23 km van Mohiville…”

VAS
RallyTime animated
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X