In Hotel – Restaurant Shamrok te Tielt werd dinsdagavond officieel de 45ste TAC Rally voorgesteld. We noteerden dat de Tieltse Automobielclub op 6 & 7 april kan uitpakken met een mooi deelnemersveld. Er werd een nieuw radiostation gezocht en gevonden. En daarnaast zet de organisatie verder in op veiligheid.

Op woensdag 4 april van 19u00 tot 22u00 wordt shakedown ‘De Ratte’ georganiseerd. Ook aan het parkoers op zaterdag 7 april werd niet gesleuteld. In totaal staan er iets meer dan 160 wedstrijdkilometers op het programma.

Ondanks dat de inschrijvingen nog niet afgesloten werden, kan de organisatie reeds een mooi deelnemersveld presenteren. 11 R5’s, 7 GT3’s, 6 EVO’s, 14x M-Cup… later komen we meer gedetailleerd terug op deze lijst. De nationale lijst kan je online bekijken op www.TACRally.be, net zoals de lijst van de criteriumrijders.

RT2
RT1

Door het nieuwe radiodecreet verdween de regionale radio die de verslaggeving van de TAC Rally deed. Met Radio Meteor hebben de organisatoren echter een vervanger gevonden. Zo zal er ook dit jaar verslaggeving zijn van op de KP’s.

Met ‘Rally Tracking’ van GeoDynamics wordt er verder ingezet op veiligheid. Het systeem werd reeds eerder gebruikt tijdens de 6 Uren van Kortrijk en de Rally van Haspengouw. Aan de hand van een filmpje kregen de genodigden een uitleg over de voordelen van het track en trace systeem.

BRC
VAS
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
X