Sinds zijn debuut in 2011 rijdt Christophe Panis jaarlijks twee tot drie wedstrijden à la carte. De ondertussen vertrouwde TAC Rally liet hij dit jaar vallen voor een deelname aan de Ypres Rally. “Ik droom al jaren van een deelname in Ieper, de rally die ik als kind al bezocht met mijn vader,” vertelt de 29-jarige Eeklonaar. “Het is schitterend om er nu zelf op de deelnemerslijst te staan tussen namen als Neuville en Abbring.”

Voor Panis wordt het pas zijn vijftiende rally en zijn tweede BK-wedstrijd ooit, nadat hij in 2013 al eens de Omloop van Vlaanderen reed met een Citroën C2 R2 Max. “Uiteraard hadden we ons graag eens opnieuw gemeten met een R2, maar voor Ieper valt dat erg duur uit, zeker als je een competitief exemplaar wil. Bovendien missen we ritme en ervaring om meteen op een goed resultaat te mikken. Om Ieper te ontdekken en parcourskennis op te doen kozen we dan ook voor de ondertussen vertrouwde Citroën Saxo van Philcars. Finishen wordt ons hoofddoel en natuurlijk gaan we 110 % trachten te genieten van dit avontuur,” aldus Panis, die opnieuw genavigeerd wordt door Jeroen D’hulster.

Hou trouwens de Facebook-pagina van CELOPI Racing goed in de gaten deze week want er valt een All Stages-ticket voor de Ypres Rally te winnen!

RallyTime animated
RT2

BRC
KAMV
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
X