WG-1-Benouwt

“Vorig jaar maakte ik hier nog mijn debuut in de rallysport en ik wou hier zeker terug aan de start staan,” vertelt Frederik Benouwt. “De ORC Rally is een rally die ik heel graag rijd. Het begon met de korte KP van Hulste, een leuke opener van de wedstrijd. Omdat het zo’n kort KP’tje is moet je wel meteen bij de pinken zijn, want er is meer te verliezen dan te winnen. Samen met Emely Dekimpe , die de nota’s opnieuw super gelezen heeft, besloten we om ons eigen tempo te rijden en geen domme dingen te doen, want Wervik komt er vlug aan. We konden meteen een mooie voorsprong uitbouwen in onze klasse. Na de eerste 3 KP’s van de dag hadden we een bonus van een 50-tal seconden op Raecke.”

“De rest van de dag hielden we hetzelfde tempo aan. Ik probeerde wat te werken aan mijn freinages, die soms nog wat te vroeg zijn. En aan mijn bochtensnelheid in tragere situaties! Op het einde van de dag was de voorsprong uitgebouwd tot 2 min. We eindigden als 1ste in de klasse 5H7, 6de in Divisie 5, 19de bij de Historics en 58ste algemeen op 150 starters. Ik heb enorm genoten van deze wedstrijd en nu tellen we af naar Wervik.”

“Hierbij nog een dikke merci aan Bank en Verzekeringen Lahousse (Wijtschate) , Restaurant T’Zonneke (De Panne) , Bouwwerken Dekimpe Rudi (Boezinge) en aan Autosportcenter Alltec Seys die opnieuw een feilloze wagen klaar zette!”

BRC
VAS

RT1
RallyTime animated
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X