Na een hoopgevende prestatie in de Rallye de Wallonie kijkt Team Godrive reikhalzend uit naar de volgende BK-afspraak komend weekend. In de Sezoensrally zullen Vincent Verschueren en copiloot Jasper Vermeulen de Citroën C3 Rally2 voor het eerst over de typische Maaskiezel sturen.

De Sezoensrally in Bocholt is een wedstrijd waar Vincent Verschueren steeds naar uitkijkt. “Ik vind de Sezoensrally altijd een toffe wedstrijd”, vertelt Vincent, die al meerdere keren op het podium stond van de Limburgse wedstrijd. “Ik heb er over het algemeen goede herinneringen aan, met als hoogtepunt natuurlijk onze overwinning in 2018. Ook vorig jaar maakten we er een goeie start en namen we zelfs even de leiding, maar helaas gingen we na een ronde van de baan.”

De wedstrijd is en blijft uniek door de vele onverhardstroken. “Het parcours is ons in elk geval niet vreemd. Ook dit jaar zullen we weer bekende stroken tegenkomen afgewisseld met nieuwe stukken. De organisatie zorgt elk jaar wel voor vernieuwingen en dat vind ik wel fijn. Het weer kan dit weekend misschien wel een interessante extra factor worden. Ik heb er nog nooit een natte editie gereden, dus ik ben wel benieuwd wat dat zal geven. Een zonnige editie is natuurlijk veel leuker voor de sfeer.”

In Bocholt staan dit keer opnieuw alle tenoren uit het Kroon-Oil BRC aan de start, want de wedstrijd is dit jaar terug een Divisie 1-wedstrijd. “Net als in de Rallye de Wallonie staat iedereen er opnieuw aan de start. Er zal in elk geval weer hard worden gereden. Voor ons zou het ideaal zijn om de lijn van de laatste wedstrijddag in de Rallye de Wallonie te kunnen doortrekken. We moeten gewoon weer proberen mee zijn met de kopgroep en dan is er van alles mogelijk. Het is ook opnieuw een korte wedstrijd. Als je van bij het begin niet mee bent en tien seconden laat liggen, is het bijna onmogelijk om die nog terug te nemen. De shakedown wordt daarom erg belangrijk, ook en vooral om het gevoel met het onverhard wat terug te vinden. Het wordt ook de eerste keer met de Citroën op onverhard, maar daar heb ik geen schrik voor. We hebben ondertussen al wat kilometers in de benen en beginnen ons steeds meer op ons gemak te voelen.”

VAS
BRC

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X