Never change a… team more determined than ever to win! Na een frustrerend seizoen 2023, bundelen Cédric De Cecco, Jérôme Humblet en CRT Sport de krachten opnieuw om een gooi te doen naar de Belgische rallytitel. De eerste afspraak wordt de Rally van Wallonië, waarin de Citroën C3 Rally2 van Cédric De Cecco en Jérôme Humblet vorig jaar zijn snelheid al toonde.

2023 was een teleurstellend seizoen, wat Cédric De Cecco en zijn vaste navigator Jérôme Humblet des te meer heeft gemotiveerd om er dit seizoen terug tegenaan te gaan. De Luikenaar begint aan zijn seizoen in de Rally van Wallonië.

“De reden waarom we de Rally van Haspengouw niet reden was simpel: de schade aan de auto na de Spa Rally was nog niet hersteld omdat de benodigde onderdelen niet geleverd waren. Dat was zeker niet de schuld van het team, maar in de leveringstermijn van bepaalde componenten. We beginnen aan ons seizoen in de Rally van Wallonië. Daarna zullen we er alles aan doen om alle resterende D1-manches te rijden om mee te strijden voor de titel.”

RallyTime animated
VAS

Van één ding was Cédric overtuigd, namelijk verder samenwerken met CRT Sport. “We hadden vorig jaar de snelheid en niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Olivier Cartelle. De familiale sfeer in het team bevalt me uitstekend,” lacht Cédric. “Dus, waarom zou ik veranderen? Vorig jaar waren we in strijd voor het podium in de TAC Rally en stonden we in de Rally van Wallonië aan de leiding. We proberen verder te gaan op dat elan. Ik hoop dat de zwarte kat uit onze C3 Rally2 verdreven is. In elk geval staat de wagen voortaan in een witte kleur. Ik neem voortaan zelfs overal een geluksbrenger met me mee. Ik doe er alles aan om een einde te maken aan de tegenslagen…”

Olivier Cartelle is natuurlijk heel blij dat de Citroën C3 Rally2 van Cédric De Cecco weer onder zijn tent staat. “Ik ben heel tevreden dat we het programma van Cédric De Cecco zullen afwerken, ondanks het ongelukkige seizoen 2023,” bevestigt de baas van CRT Sport. “Cédric voelt zich goed bij ons team, hij weet dat het potentieel er is en dat de resultaten zullen volgen. Ons team heeft zeker zijn plaats in dit hoogstaand nationaal kampioenschap. Hopelijk zit het deze keer wat meer mee. We kunnen trouwens ook rekenen op de aanwezigheid van Sébastien Incardona aan het stuur van onze tweede Citroën C3 Rally2. Dat maakt het nog mooier.”

De Rally van Wallonië, de 41ste editie, wordt op 26, 27 en 28 april verreden.

RT2
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X