De openingswedstrijd van het VAS Rallykampioenschap, traditiegetrouw de Short Rally van Moorslede, had geen echte verrassingen in de petto. Hiermee willen we niet zeggen het aan spanning ontbrak in de wedstrijd. Wat we willen aangeven is dat de top 3 algemeen van 2024 dezelfde is als die van 2023.

De wedstrijddag werd gekenmerkt door vele regenbuien wat resulteerde in een modderig, vuil en glad parcours. Melissa Debackere maakte de juiste bandenkeuze door als enige op regenbanden te starten, wat haar een aanzienlijk voordeel opleverde in de eerste lus. In de volgende ronden kon ze haar voorsprong uitdiepen tot bijna 50”. Toch werd het nog even spannend wanneer de motor van haar Skoda Fabia sputterde in de laatste ronde. Copiloot Nick Degryse zorgde ervoor dat de rust bewaard bleef in de wagen en het duo hield nog een kleine 23” over op Vincent Verschueren. Met een stevig slotoffensief wipte Verscheuren nog over Kurt Boone naar plaats 2 waardoor het podium van 2024 identiek was aan dat van 2023. Tim Van Parijs, genavigeerd door zijn dochter Clementine in de Renault Clio Rally3, legde beslag op de vierde plaats. Streekrijder en tevens sponsor van de organisatie Bert Coene kwam noodgedwongen met een ad iterim co, Bert Vanderstichele, aan de start. Het duo nestelde zich op stek vijf.

In divisie 1 / 2 stond er geen maat op de Stefaan T’Joens in zijn Mitsubishi. Johan Vanhoutte, eveneens met Mitsubishi, probeerde hem tevergeefs het vuur aan de schenen te leggen. Een schuiver in de tweede ronde zorgde echter voor heel wat tijdverlies. René Degrootte klom zo met de Clio Rally5 naar de tweede plaats in de rangschikking om deze niet meer af te geven. Vanhoutte kon zich nog terug opwerken naar plaats drie.

KAMV
BRC

In divisie 4 stond er geen maat op Paul Lietaer. Net zoals een dag eerder in Le Touquet mocht hij ook de bloemen in ontvangst nemen in Moorslede. Patrick Mylleville, genavigeerd door Sharon, reed met zijn Porsche 911 naar de tweede plaats. Het duo Geert Lacour en Pieter Gouwy, ook in een Porsche, vervolledigden het podium.

Nick Toorre, genavigeerd door de debuterende Justine Debuigne, pakte met zijn Ford Sierra RS Cosworth de winst in divisie 5. Ludovic Vitse werd in de Opel Astra tweede en James Gruwez reed zijn Mercedes 16v als derde over het eindpodium.

RallyTime animated
KAMV
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X