Dit weekend behaalden Melissa Debackeke en Nick Degryse voor de derde keer op rij de overwinning in de Short Rally van Moorslede. Vanaf het begin tot het eind voerden ze het klassement aan, hoewel de spanning in de laatste ronde nog even toenam…

“In de eerste ronde hadden we meteen de juiste bandenkeuze gemaakt,” vertelt Melissa Debackere. “Daar konden we meteen het verschil maken, maar ook in de tweede en derde ronde toen Kurt en Vincent begonnen aan te vallen klokten we de steeds de snelste tijd. In de laatste ronde werd het toch nog spannend. We kregen af te rekenen met motorproblemen en tussen de proeven moest ik zelf wat sleutelen.”

“In aanloop van de wedstrijd vroeg ik me af of we toch niet beter een nieuwe Skoda hadden gehuurd,” pikt Nick Degryse in. “Maar Melissa bewees nog maar eens dat ze ook met deze auto nog steeds heel snel is. Het was wederom een prachtige ervaring. Bij deze wil ik ook mijn sponsors bedanken. Het is dankzij hen dat we jaar na jaar hier aan de start staan. Ik ben heel tevreden dat ik samen met Melissa hen deze overwinning kan schenken.”

RallyTime animated
RT1

“Net zoals in de vorige wedstrijden deed Nick het heel goed, zeker toen ik in de laatste ronde wat zenuwachtig werd, was het belangrijk dat hij de rust hield in de wagen. Het was een hectische week met eerst de nodige stress om de wagen klaar te krijgen en op zondag de onzekerheid of we gingen kunnen uitrijden… Ik ben dan ook tevreden dat we opnieuw konden winnen,” besluit Melissa die heel binnenkort ook de rest van haar programma zal bekend maken. “We rijden eerst nog eens in Frankrijk, maar ik kan nu al zeggen dat Moorslede niet de enige wedstrijd in eigen land zal zijn…”

“Tot slot wil ik zeker Hendrik en het serviceteam bedanken, want zonder hun harde werk was deze zege onmogelijk!” besluit Nick die ook het publiek bedankt voor de massale aanwezigheid en Autoclub Dadizele voor de perfecte organisatie!

RallyTime animated
RT1
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X