Na een uitgebreide winterstop keert Dirk Vermeersch op 17 maart terug naar de rallysport, ditmaal voor de Short Rally van Moorslede, waar hij achter het stuur kruipt van de inmiddels alom bekende LePlan Wine & Beer Fiat 124 Spider Abarth.

Dirk ontbrak in de eerste ronde van het Belgian Rally Championship waarin hij het voorgaande jaar een mooie derde plaats behaalde in de Historics klasse.

“Rallyrijden is voor mij een hobby,” verklaart de producent van wijn en bier. “Tijdsbesteding en uiteraard budgettaire overwegingen beïnvloeden mijn deelname aan de autosport. Vandaar mijn keuze voor VAS eendaagse wedstrijden. Deze sluiten beter aan bij mijn werkschema en zijn financieel haalbaarder.”

KAMV
BRC

Met uitzondering van de Ypres Historic Rally. “Ieper is een icoon en spreekt tot ieders verbeelding,” zegt Dirk. “Die mag je simpelweg niet overslaan. Daarom zijn we zeker aanwezig in de Kattenstad!”

Het team bestaat uit de Fiat 124 Spider Abarth en een nieuwe bemanning zowel qua navigator als technische ondersteuning. De 23-jarige Thalia Decruyenaere neemt voortaan de rol van copiloot op zich nadat zij op 19-jarige leeftijd voor het eerst navigeerde in Koekelare. Sindsdien heeft ze vooral ervaring opgedaan in West-Vlaamse competities. Voor de technische ondersteuning is nu Classic Rally Technology verantwoordelijk. Een team dat voor Dirk geen onbekenden zijn aangezien Filip Peeters en zijn team uit Gierle eerder samenwerkten met Michel Vandergeeten, Dirks neef, tijdens de campagne met de – jawel! – LePlan Wine Lancia Delta Integrale!

VAS
RT1
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X