Met terechte trots stelt Damien Strobbe ons zijn nieuwe wagen voor. Tijdens de winter ruilde hij zijn vertrouwde Opel Corsa in voor een Renault Clio. Hiermee ruilt hij tegelijk ook zijn 8-jarig verblijf in divisie 2 klasse C in voor een nieuw verblijf in divisie 2 klasse D.

Wat betreft de kleurzetting haalde Damien de mosterd waar hij deze al eerder haalde, namelijk uit de BMA-renstal. Ook nu was Bernard Munster de inspiratiebron van dienst. De livery die we nu op Damiens wagen aantreffen vonden we in 1994 ook terug op Bernards Renault Clio Williams.

De wagen werd aangekocht als straatversie en door Damien eigenhandig omgetoverd naar een rally-waardige bolide. De Clio werd onderworpen aan een streng dieet en ontdaan van alle overtollige kilo’s.

KAMV
RallyTime animated

Naast de krachtbron (2.0L 16V) verwende Damien zichzelf o.a. met een hydraulische handrem. Damien kennende zal deze prethendel niet lang onberoerd blijven, wat we natuurlijk toejuichen. Het interieur werd voorzien van enkele carbon accenten, mooi ingewerkte switches en een mooi geflockt dashboard.

De navigator van dienst blijft Patrick Fleurackers. Plan is om helemaal klaar te zijn tegen de Monteberg Rally op 7 mei. Helemaal klaar, zegt u? Wel ja, er moet nog een andere vering onder de bolide en
ook de stoelen van beide heren zijn aan vervanging toe.

Om dit alles te helpen bekostigen nodigt het rallyteam U van harte uit op hun jaarlijkse spaghetti-avond. Deze vindt plaats op 3 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Na de Monteberg staan deelnames aan de TBR, Hemicuda en de 6 uren van Kortrijk op het programma.

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X