Met terechte trots stelt Damien Strobbe ons zijn nieuwe wagen voor. Tijdens de winter ruilde hij zijn vertrouwde Opel Corsa in voor een Renault Clio. Hiermee ruilt hij tegelijk ook zijn 8-jarig verblijf in divisie 2 klasse C in voor een nieuw verblijf in divisie 2 klasse D.

Wat betreft de kleurzetting haalde Damien de mosterd waar hij deze al eerder haalde, namelijk uit de BMA-renstal. Ook nu was Bernard Munster de inspiratiebron van dienst. De livery die we nu op Damiens wagen aantreffen vonden we in 1994 ook terug op Bernards Renault Clio Williams.

RT1
BRC

De wagen werd aangekocht als straatversie en door Damien eigenhandig omgetoverd naar een rally-waardige bolide. De Clio werd onderworpen aan een streng dieet en ontdaan van alle overtollige kilo’s.

Naast de krachtbron (2.0L 16V) verwende Damien zichzelf o.a. met een hydraulische handrem. Damien kennende zal deze prethendel niet lang onberoerd blijven, wat we natuurlijk toejuichen. Het interieur werd voorzien van enkele carbon accenten, mooi ingewerkte switches en een mooi geflockt dashboard.

De navigator van dienst blijft Patrick Fleurackers. Plan is om helemaal klaar te zijn tegen de Monteberg Rally op 7 mei. Helemaal klaar, zegt u? Wel ja, er moet nog een andere vering onder de bolide en
ook de stoelen van beide heren zijn aan vervanging toe.

Om dit alles te helpen bekostigen nodigt het rallyteam U van harte uit op hun jaarlijkse spaghetti-avond. Deze vindt plaats op 3 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Na de Monteberg staan deelnames aan de TBR, Hemicuda en de 6 uren van Kortrijk op het programma.

63ste OVV
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X