Christophe aan het werk als copiloot in de wagen waarmee hij debuteert in de AAROVA rally.

Debuteren als rallypiloot in je achtertuin. Het is niet voor iedereen weggelegd. Christophe Doublet zag echter zijn kans om dit te verwezenlijken toen de AAROVA Rally zijn proeven bekend maakte. Naar aanleiding van zijn eerste rallywedstrijd achter het stuur hadden we een gesprek met hem.

In de rallywereld is Christophe vooral gekend als copiloot. Eerst voornamelijk van Kerkhove, nu van Stampaert. Het was echter niet je eerste ervaring met de gemotoriseerde sport.

Net zoals Nicola heb ik een verleden in het crossmilieu. In 2007 en 2009 werd ik Belgisch kampioen quadcross bij de MCLB federatie. Ik heb deze sport 7 jaar beoefend. In 2009 nam ik ook deel aan de Patrick Snijers Rally Contest waar ik bij de 10 finalisten was. Helaas greep ik naast het stuur van de C2 R2 Max bij de laatste proef in Bastogne. De liefde en passie voor de rallysport is er altijd geweest. Ze is me met de paplepel meegegeven. Mijn vader Francis was zelf ook actief in de rallysport in de jaren 80 met een Opel Ascona.

KAMV
RT1

Als copiloot heb je ervaring bij de historics en bij de moderne wagens. Hoe ervaar je het verschil tussen beide?

Het blijft me verbazen hoe snel je met een rally2 wagen kan gaan, de stabiliteit en hoe laat men in de ankers kan gaan is sensationeel. Mijn seizoen met Arthur in 2019 heb ik van de Escort mogen proeven in Pinto en BDA opstelling en kon ik geheel onverwacht afsluiten met de Belgische titel bij de copiloten. Ik krijg in beide categorieën zeker evenveel voldoening, elk in zijn aspect en manier van rijden.

Zondag neem je zelf plaats achter het stuur. Vanwaar je keuze voor de AAROVA Rally?

De keuze voor de AAROVA was vrij simpel, als Ronsenaars kunnen we echt in onze achtertuin gaan rally rijden. Ik had nooit gedacht dat deze mythische proeven nog in een rally gingen verwerkt worden, dus het heeft niet lang geduurd om hier een project op poten te zetten en ons debuut te reserveren voor deze wedstrijd.

Je gaat van start met een Subaru Impreza. De wagen is geen onbekende voor je.

De Subaru Impreza is eigendom van Johan De Cock uit Merchtem, oorspronkelijk gebouwd in de ateliers van Xavier Lannoo in Pittem. Het is met deze wagen en met Johan dat ik in 2018 mijn debuut maakte als copiloot in de Rally van Staden. De wagen heeft enkele jaren geen competitie meer gereden. Hopelijk heeft de mechaniek er evenveel zin in als wij.

Met heel veel goesting sta je zondag aan de start. Heb je bepaalde ambities?

We starten zonder verwachtingen, het ultieme doel is de wagen heelhuids aan de eindmeet brengen en met mijn broer Benoit zondagavond over het podium te kunnen rijden in Oudenaarde. De rally ontdekken als piloot en een dag plezier beleven staat centraal. Tot slot wil ik langs deze weg graag Johan De Cock bedanken voor me zijn wagen toe te vertrouwen, alsook Nicola voor alle avonturen die we al samen hebben mogen beleven en degene die er nog zitten aan te komen. Rally is een prachtige sport en de harmonie in de wagen loopt heel goed. Het doet dan ook bijzonder veel deugd om te blijven groeien in het BK. Specifiek voor de AAROVA wil ik graag The Backyard, Direct & Accountancy Buro Lauwers bedanken voor hun steun, daarnaast ook al onze trouwe sponsors in het BK. Zonder hun support staan we nergens!

Bedankt voor dit gesprek en veel succes zondag vanwege het RallyTime team.

RallyTime animated
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X