Christophe aan het werk als copiloot in de wagen waarmee hij debuteert in de AAROVA rally.

Debuteren als rallypiloot in je achtertuin. Het is niet voor iedereen weggelegd. Christophe Doublet zag echter zijn kans om dit te verwezenlijken toen de AAROVA Rally zijn proeven bekend maakte. Naar aanleiding van zijn eerste rallywedstrijd achter het stuur hadden we een gesprek met hem.

In de rallywereld is Christophe vooral gekend als copiloot. Eerst voornamelijk van Kerkhove, nu van Stampaert. Het was echter niet je eerste ervaring met de gemotoriseerde sport.

Net zoals Nicola heb ik een verleden in het crossmilieu. In 2007 en 2009 werd ik Belgisch kampioen quadcross bij de MCLB federatie. Ik heb deze sport 7 jaar beoefend. In 2009 nam ik ook deel aan de Patrick Snijers Rally Contest waar ik bij de 10 finalisten was. Helaas greep ik naast het stuur van de C2 R2 Max bij de laatste proef in Bastogne. De liefde en passie voor de rallysport is er altijd geweest. Ze is me met de paplepel meegegeven. Mijn vader Francis was zelf ook actief in de rallysport in de jaren 80 met een Opel Ascona.

RT2
63ste OVV

Als copiloot heb je ervaring bij de historics en bij de moderne wagens. Hoe ervaar je het verschil tussen beide?

Het blijft me verbazen hoe snel je met een rally2 wagen kan gaan, de stabiliteit en hoe laat men in de ankers kan gaan is sensationeel. Mijn seizoen met Arthur in 2019 heb ik van de Escort mogen proeven in Pinto en BDA opstelling en kon ik geheel onverwacht afsluiten met de Belgische titel bij de copiloten. Ik krijg in beide categorieën zeker evenveel voldoening, elk in zijn aspect en manier van rijden.

Zondag neem je zelf plaats achter het stuur. Vanwaar je keuze voor de AAROVA Rally?

De keuze voor de AAROVA was vrij simpel, als Ronsenaars kunnen we echt in onze achtertuin gaan rally rijden. Ik had nooit gedacht dat deze mythische proeven nog in een rally gingen verwerkt worden, dus het heeft niet lang geduurd om hier een project op poten te zetten en ons debuut te reserveren voor deze wedstrijd.

Je gaat van start met een Subaru Impreza. De wagen is geen onbekende voor je.

De Subaru Impreza is eigendom van Johan De Cock uit Merchtem, oorspronkelijk gebouwd in de ateliers van Xavier Lannoo in Pittem. Het is met deze wagen en met Johan dat ik in 2018 mijn debuut maakte als copiloot in de Rally van Staden. De wagen heeft enkele jaren geen competitie meer gereden. Hopelijk heeft de mechaniek er evenveel zin in als wij.

Met heel veel goesting sta je zondag aan de start. Heb je bepaalde ambities?

We starten zonder verwachtingen, het ultieme doel is de wagen heelhuids aan de eindmeet brengen en met mijn broer Benoit zondagavond over het podium te kunnen rijden in Oudenaarde. De rally ontdekken als piloot en een dag plezier beleven staat centraal. Tot slot wil ik langs deze weg graag Johan De Cock bedanken voor me zijn wagen toe te vertrouwen, alsook Nicola voor alle avonturen die we al samen hebben mogen beleven en degene die er nog zitten aan te komen. Rally is een prachtige sport en de harmonie in de wagen loopt heel goed. Het doet dan ook bijzonder veel deugd om te blijven groeien in het BK. Specifiek voor de AAROVA wil ik graag The Backyard, Direct & Accountancy Buro Lauwers bedanken voor hun steun, daarnaast ook al onze trouwe sponsors in het BK. Zonder hun support staan we nergens!

Bedankt voor dit gesprek en veel succes zondag vanwege het RallyTime team.

63ste OVV
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X