In de East Belgian Rally, de 8ste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zullen de 50+ rijders opnieuw strijden voor de punten in de BRC Master Cup. Jimmy D’hondt trekt als leider naar de Oostkantons, maar de Limburger moet uitkijken voor Jos Verstappen, die met een tweede overwinning eventueel terug in zijn spoor kan komen.

We zijn ervan overtuigd dat Jimmy D’hondt, die in Roeselare opnieuw de leiding nam in de tussenstand, dolgraag een eerste overwinning zou boeken in de BRC Master Cup. De Ford-rijder krijgt echter serieus weerwerk in Sankt-Vith, want ook Steve Vanbellingen komt met een Skoda Fabia Rally2 aan de start. Toch kijken we voor de overwinning in de eerste plaats naar Jos Verstappen, want de Nederlander zit goed in het ritme nadat hij vorig weekend een knappe vierde plaats pakte in de Nederlandse Hellendoorn Rally. Deze keer zal de Citroën-rijder en tevens de eerste winnaar van een manche van de BRC Master Cup (in Haspengouw) genavigeerd worden door Jérôme Humblet.

Zijn teamgenoot Richard Pex is ook van de partij in de topklasse. Andere snelle vijftigers zijn Tim Van Parijs, al start die deze keer niet met zijn Porsche, maar met een Renault Clio Rally5, Chris Vandamme in zijn Alpine, Christophe Kerkhove, de leider in het Historic BRC, Rainer Hermann, de favoriet in Historic met een BMW M3 E30, Michel Vandergeeten, Dirk Vermeersch, Stefaan T’joens, een van de tenoren in de 2WD Trophy, en Frank Baert, een vaste klant in de M Cup.

RT1
RT2

In totaal staan zaterdag meer dan 20 50-ers aan de start van de East Belgian Rally.

BRC
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X