In de East Belgian Rally, de 8ste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zullen de 50+ rijders opnieuw strijden voor de punten in de BRC Master Cup. Jimmy D’hondt trekt als leider naar de Oostkantons, maar de Limburger moet uitkijken voor Jos Verstappen, die met een tweede overwinning eventueel terug in zijn spoor kan komen.

We zijn ervan overtuigd dat Jimmy D’hondt, die in Roeselare opnieuw de leiding nam in de tussenstand, dolgraag een eerste overwinning zou boeken in de BRC Master Cup. De Ford-rijder krijgt echter serieus weerwerk in Sankt-Vith, want ook Steve Vanbellingen komt met een Skoda Fabia Rally2 aan de start. Toch kijken we voor de overwinning in de eerste plaats naar Jos Verstappen, want de Nederlander zit goed in het ritme nadat hij vorig weekend een knappe vierde plaats pakte in de Nederlandse Hellendoorn Rally. Deze keer zal de Citroën-rijder en tevens de eerste winnaar van een manche van de BRC Master Cup (in Haspengouw) genavigeerd worden door Jérôme Humblet.

Zijn teamgenoot Richard Pex is ook van de partij in de topklasse. Andere snelle vijftigers zijn Tim Van Parijs, al start die deze keer niet met zijn Porsche, maar met een Renault Clio Rally5, Chris Vandamme in zijn Alpine, Christophe Kerkhove, de leider in het Historic BRC, Rainer Hermann, de favoriet in Historic met een BMW M3 E30, Michel Vandergeeten, Dirk Vermeersch, Stefaan T’joens, een van de tenoren in de 2WD Trophy, en Frank Baert, een vaste klant in de M Cup.

RallyTime animated
KAMV

In totaal staan zaterdag meer dan 20 50-ers aan de start van de East Belgian Rally.

VAS
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X