De spanning in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) stijgt naar het hoogtepunt met de Eurol Hellendoorn Rally voor de boeg. Zonder corona beperkingen mag de tweedaagse en langste rally van Nederland zich verheugen in een top-deelnemersveld, waarbij regerend Nederlands kampioen Bob de Jong het in zijn Hyundai i20 niet alleen op moet nemen tegen de drie overige titelkandidaten, maar ook tegen voormalig Formule 1 rijder Jos Verstappen, de Franse wereldtopper Stéphane Lefebvre en nog een handvol andere snelle coureurs.

“Zo’n sterk deelnemersveld heb ik nog nooit meegemaakt in Nederland,” vertelt Bob de Jong als hij de Eurol Hellendoorn Rally voorbeschouwt. Met vijftien equipes aan de start met een auto uit de R5/Rally2 klasse – de hoogste categorie na de WRC-auto’s – komt het publiek vrijdag 16 en zaterdag 17 september niets te kort. In de strijd om de titel moet Bob de Jong vooral Hans Weijs (Ford), Jim van den Heuvel (VW Polo) en de winnaar van vorig jaar Gert Jan Kobus (Skoda) in de gaten houden. “We staan nu wel aan de leiding, maar om aanspraak op de titel te kunnen blijven maken hebben wij nog minimaal een goed resultaat nodig,” aldus Bob de Jong, die onlangs in het Belgische Kasterlee ter voorbereiding op Hellendoorn de afstelling van zijn Hyundai i20 verder optimaliseerde; en passant mocht hij de beker voor de tweede plaats mee naar huis nemen! “Kasterlee was goed voor het wedstrijdritme en we hebben ook kunnen experimenteren met de wegligging: daar hebben we toch weer het nodige van opgestoken.” En dat is belangrijk; want de 8 klassementsproeven in en rond Hellendoorn, die elk twee keer worden verreden, zijn een mooie mix van snel en langzaam, en van asfalt en zand; dus daar luistert de juiste afstelling van ophanging en schokdempers in combinatie met de juiste compound Michelin banden nauw.

De in Dalfsen woonachtige Erik de Wild, de navigator van Bob de Jong, kijkt ook uit naar zijn ‘thuisrally’: “Hellendoorn is altijd bijzonder met prachtige proeven, een enthousiast publiek en een goede organisatie en dus kom ik daar graag.” Over de aankomende strijd met ‘Jos the Boss’ zijn Bob de Jong en Erik de Wild het eens: “Wij moeten alleen naar onszelf en de drie andere titelkandidaten kijken, maar zijn uiteraard net als iedereen benieuwd hoe Jos Verstappen het in zijn eerste rally in Nederland zal doen. Hij is een fantastische coureur, maar kent de proeven in deze omgeving niet en met name het rijden in het donker en op de snelle zandwegen zal hem nog niet gemakkelijk vallen,” verwacht de Hyundai-equipe.

VAS
RallyTime animated

De start van de Eurol Hellendoorn Rally is vrijdag 16 september om 19:00 uur; na 6 klassementsproeven krijgen de equipes rust tot de herstart op zaterdag 17 september rond de klok van half tien. Op zaterdag staan er 10 klassementsproeven op het programma. ’s Avonds om 21:00 uur is de finish voorzien. Het Servicepark is gesitueerd op de parkeerterreinen van Avonturenpark Hellendoorn. Voor meer informatie kijk op www.eurolhellendoornrally.com en volg Bob de Jong Rallying op social media.

De naam van Hyundai-dealer Schippers Rijssen zal tijdens de Eurol Hellendoorn Rally opnieuw de voorruit sieren: “Bob de Jong is een uitstekende merkambassadeur en wij zijn als Hyundai-dealer in Rijssen dan ook vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op zijn auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong en Erik de Wild dan ook van harte bij hun deelname in onze regio,” aldus Nico Schippers. Bob de Jong is uiteraard blij met deze support: “De jarenlange persoonlijke betrokkenheid van de Rijssense Hyundai-dealer Schippers doet ons goed. Wij gaan weer voor de nodige aandacht zorgen en hopen met onze prestaties en met de betrouwbaarheid van de i20 het imago van Hyundai te versterken.”

RT2
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X