Foto Karel Leeuwerck

De Omloop van Vlaanderen is telkens een uitdaging voor Koen Verhaeghe. Drie keer kreeg hij af te rekenen met een kapotte motor in zijn lange carrière. Drie keer was dit het geval tijdens de Omloop van Vlaanderen. Maar voor geen geld ter wereld zou hij zijn thuismatch willen missen.

“Voor de 14de keer kwamen we dus aan de start met mijn vertrouwde copiloot Jeannick Breyne,” vertelt Koen. “We gingen direct vlot van start en stonden reeds na de 1ste boucle op de 4de plaats in het algemeen klassement. Het tempo zat er direct goed in. Maar tijdens de 2de boucle werden de hemelsluizen opengezet. Dit strookte niet met onze slicks en daarboven op had de zon plaats gemaakt voor de maan. Het zorgde voor minder goeie tijden op de chrono. We verloren twee plaatsen in het klassement. Een relatief grote teleurstelling die avond.”

“Op zaterdagmorgen kwamen we beiden enthousiast en gemotiveerd toe op ‘t service. Klaar om er een toffe rally van te maken. Het tempo lag hoog, maar we hadden bijna een minuut goed te maken, dus we moesten alles geven. Onze besttijden werden iedere boucle keer op keer verpulverd, waardoor we in de namiddag reeds onze 4de plaats in het klassement hadden heroverd. De laatste kp’s bleven we het tempo hoog houden om alert te blijven. De dag met een mooi resultaat afsluiten was het doel.”

RT1
VAS

Bij aanvang van de laatste KP leek de 4de plaats een feit. De voorsprong op de dichtste belager was 1 minuut 45 seconden. De achterstand op plaats 3 was ander halve minuut. De verbazing was dan ook groot bij het team toen men hoorde dat ze toch het podium gehaald hadden.

“We vernamen dat de Porsche van De Keyser – Gouwy nog pech had gehad op de laatste kp. Hierdoor konden we de dag nog afsluiten met een podium plaats. We waren dan ook zo fier als een gieter met het resultaat. Ik voelde me net David en Goliat op het podium, maar deze keer stonden er twee Goliats op het podium.”

“Bedankt aan mijn super co Jeannick die terug heeft bewezen welk icoon in de rallywereld hij is. Ook een dikke pluim aan het VADA RACING team, dat al jaar en dag aan mijn zijde staat. Ben ook echt blij in hun plaats met deze podium plaats op een nationale wedstrijd. Merci iedereen. We gaan ons nu voor de rest van ons seizoen focussen op het VAS kampioenschap waar we momenteel aan de leiding staan.”

KAMV
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X