Dit weekend werd de 62ste Omloop van Vlaanderen verreden, de 7de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de BRC Master Cup loste Bert Coene de verwachtingen in door zijn Ford Fiesta R5 naar een overtuigende overwinning bij de Masters te sturen. In de competitie voor rijders van 50 jaar en ouder, neemt Jimmy D’hondt na zijn tweede plaats in Roeselare opnieuw de leiding in de tussenstand.

Bert Coene was enigszins verrast dat we hem de favorietenrol hadden toegeschoven in de voorbeschouwing, maar met zijn parcourskennis maakte de Ford-rijder die rol ook waar. Coene, genavigeerd door zijn vrouw Petra De Duytsche, stuurde zijn Ford Fiesta R5 naar een knappe 9de plaats algemeen.

“Natuurlijk ken ik de proeven van de Omloop redelijk goed, want dit was de eerste internationale rally waar ik ooit aan de start stond. Ik heb hier wellicht al 18 keer gereden. Het was wel een erg verraderlijke editie, want vrijdagavond in de regen was het vooral overleven. We sloten de dag af op een mooie 9de plaats algemeen. Zaterdag ben ik één keer rechtdoor gegaan in een erg gladde remzone, waar veel grind lag. Gelukkig kon ik omkeren in een veld en zonder tijdverlies mijn weg vervolgen. Deze 9de plaats en overwinning in de BRC Master Cup is een mooie opsteker!”

RT2
BRC

Na zijn tweede plaats in Tielt, rukt Bert Coene in de BRC Master Cup op naar de 3de plaats. Jimmy D’hondt, tweede in Roeselare, heeft de leiding overgenomen van Jourdan Serderidis. Nochtans was het voor de Limburger geen makkelijke wedstrijd. “Nee, absoluut niet. Vrijdagavond in de regen en in het donker was ik veel te voorzichtig. We lieten erg veel tijd liggen. Zaterdag heb ik de eerste ronde nog afgetast en hebben we vervolgens het tempo verhoogd. Het ging al een stuk beter.”

Kurt Braeckevelt stuurde zijn BMW M3 naar de derde plaats, als tweede in de M Cup. “Ik ben heel tevreden over onze wedstrijd,” lachte Kurt. “We hadden een mooie strijd met Franky Boulat, die uiteindelijk in de M Cup een fractie sneller was. Een tweede plaats waar ik blij mee ben, want we hebben er hard voor gereden.”

Danny Kerckhof, op zijn beurt ook tweede in het Historic BRC, werd vierde bij de Masters, voor Johnny Poelmans, die op het allerlaatste moment van navigator wisselde. De nota’s werden voor de eerste keer gelezen door Isi Lemahieu. Het duo kwam 14 minuten te laat aan de start, maar haalde wel probleemloos de finish.

Verder volgden in het klassement van de BRC Master Cup Koen Verhaeghe, Stefaan Tjoens, Chris Dobbelaere, Christophe Kerkhove en Eric Deprez.

KAMV
RT2
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X