Vrijdag en zaterdag stond met de Omloop van Vlaanderen de zevende manche van het Belgisch rallykampioenschap op het programma, amper twee weken na de Ypres Rally die meetelde voor het Wereldkampioenschap. Niels Reynvoet kan tevreden terugkijken op het West-Vlaamse tweeluik, afgesloten met een mooie vierde plaats in Roeselare.

In de Ardeca Ypres Rally maakte Niels Reynvoet zijn debuut in het Wereldkampioenschap Rally, want vorig jaar moest hij noodgedwongen forfait geven. Omdat het pas zijn tweede deelname in Ieper was, werd er zonder druk gestart.
“Ik denk dat we zowat het enige team waren dat vooraf niet ging testen. We gingen zonder druk van start, maar het was duidelijk dat het niveau bijzonder hoog lag. Vooral op de proef van Westouter-Boeschepe vond ik mijn draai niet. Het gedeelte in Frankrijk, op hobbelig en versleten asfalt, lag me niet. Ik ging er in de tweede ronde even rond.”
Op zaterdag klokten Niels en zijn navigator Diederik Pattyn opnieuw mooie tijden. Na 14 proeven stond Niels voor “Fast Freddy” Loix, jarenlang zijn coach, maar in Wijtschate liet hij zich verrassen en dook de Skoda in de Orfys-kleuren van de baan, waarbij hij ook nog lek reed. Het kostte meer dan 6 minuten en een goed klassement. Uiteindelijk zou de Orfys-bemanning 12de worden in het Belgische klassement maar wel met een pak meer ervaring op zak.

RT2
BRC

Met het ritme van Ieper nog in de benen, werd met ambitie gestart in Roeselare, waar een parcours wachtte dat nog gladder is. Vrijdagavond begon het te regenen en meteen kregen Niels en Diederik een verwittiging.
“In de openingsronde gingen we twee keer rechtdoor. Het parcours ligt er uitermate verraderlijk glad bij. Ik ben blij dat we er nog bij zijn,” vertelde Niels bij de eerste hergroepering, nadat hij net een derde tijd had gereden op de Zoning, 0″2 sneller dan de Franse leider Stéphane Lefebvre.

De eerste avond werd afgesloten op de vijfde plaats, amper 1″5 achter Maxime Potty en voor Pieter-Jan Michiel Cracco.

Zaterdagochtend zette de Orfys-rijder meteen de aanval in op Maxime Potty. In Beveren was hij 0″6 sneller, wat de druk nog verhoogde op zijn concurrent. Die schoof op de volgende proef, Houthulst, van de baan. Niels en Diederik schoven op naar de vierde plaats en die zouden ze ook vasthouden tot de finish. Een mooi resultaat in de wedstrijd waarin hij vorig jaar hard van de baan ging.

“Ik ben niet snel tevreden, want natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar deze vierde plaats is toch een resultaat waar we trots op mogen zijn. Ik kwam aan de start met de ambitie in de top 5 te eindigen en dat is gelukt. Vanaf de sortie van Potty, hebben we geen risico’s meer genomen, want het verschil met de wagens voor ons was te groot om hen nog te bedreigen en zelf had ik ook een mooie voorsprong op mijn achtervolgers. We hebben de wedstrijd beheerst uitgereden. Na 188 km op snelheid, eindigen we op amper 39″ van Gino Bux, toch de revelatie van het seizoen, en 47″ voor PJM Cracco. Ik ben tevreden.”

Niels Reynvoet en Diederik Pattyn zitten goed in het ritme voor hun volgende afspraak, de Aarova Rally op 2 oktober in Oudenaarde, tevens de thuisrally van Niels Reynvoet, Pieter Tsjoen Racing en het Orfys Rally Team.

RallyTime animated
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X