De shakedown van de Ardeca Ypres Rally was de 7,34 km lange proef van Nieuwkerke. Typisch voor Ieper waren de wisselvallige weersomstandigheden tijdens de runs van de WRC-teams.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, de nationale helden, namen de snelste tijd voor hun rekening met 3:44.4 in hun Hyundai i20 N Rally1.

Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen toonden dat ze niet toevallig aan de leiding staan in het WRC, want zij waren amper 0.6 trager dan de beste tijd met hun Toyota GR Yaris Rally1.

RallyTime animated
RT2

Teamgenoten Elfyn Evans en Scott Martin waren derde, gedeeld met Oliver Solberg en Elliott Edmondson, in een tijd van 3:45.7. De vijfde tijd ging naar Craig Breen en Paul Nagle. De Ierse formative, die vorig jaar tweede was, klokte de snelste tijd van de Ford-rijders: 3:46.0.

Esapekka Lappi en Janne Ferm (Toyota) werden zesde. Verder volgden Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai), Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota), Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford) en Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford) bij de Rally1-teams.

De proef lag er volgens deze teams verraderlijk bij, met een beetje regen op de proef bij de eerste doortocht. De rijders moesten heel voorzichtig zijn, want de meesten van hen hadden gekozen voor een harde compound.

Naarmate de proef vorderde, werden de omstandigheden beter. Het enige wedstrijdfeit was het missen van een cruising door Katsuta na een verkeerde nota in de eerste run. Katsuta moest even achteruit, maar kon daarna weer verder.

In WRC2 waren Stéphane Lefevbre/Andy Malfoy (Citroën C3 Rally2) het snelste met een tijd van 4:03.7.
Daarmee waren ze 0.5 sneller dan Andreas Mikkelsen/Torsten Eriksen (Skoda Fabia Rally2 evo) en Vincent Verschueren/Filip Cuvelier (Volkswagen Polo GTi) volgde 0.8 seconde verder.

BRC
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X