De shakedown van de Ardeca Ypres Rally was de 7,34 km lange proef van Nieuwkerke. Typisch voor Ieper waren de wisselvallige weersomstandigheden tijdens de runs van de WRC-teams.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, de nationale helden, namen de snelste tijd voor hun rekening met 3:44.4 in hun Hyundai i20 N Rally1.

KAMV
BRC

Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen toonden dat ze niet toevallig aan de leiding staan in het WRC, want zij waren amper 0.6 trager dan de beste tijd met hun Toyota GR Yaris Rally1.

Teamgenoten Elfyn Evans en Scott Martin waren derde, gedeeld met Oliver Solberg en Elliott Edmondson, in een tijd van 3:45.7. De vijfde tijd ging naar Craig Breen en Paul Nagle. De Ierse formative, die vorig jaar tweede was, klokte de snelste tijd van de Ford-rijders: 3:46.0.

Esapekka Lappi en Janne Ferm (Toyota) werden zesde. Verder volgden Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai), Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota), Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford) en Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford) bij de Rally1-teams.

De proef lag er volgens deze teams verraderlijk bij, met een beetje regen op de proef bij de eerste doortocht. De rijders moesten heel voorzichtig zijn, want de meesten van hen hadden gekozen voor een harde compound.

Naarmate de proef vorderde, werden de omstandigheden beter. Het enige wedstrijdfeit was het missen van een cruising door Katsuta na een verkeerde nota in de eerste run. Katsuta moest even achteruit, maar kon daarna weer verder.

In WRC2 waren Stéphane Lefevbre/Andy Malfoy (Citroën C3 Rally2) het snelste met een tijd van 4:03.7.
Daarmee waren ze 0.5 sneller dan Andreas Mikkelsen/Torsten Eriksen (Skoda Fabia Rally2 evo) en Vincent Verschueren/Filip Cuvelier (Volkswagen Polo GTi) volgde 0.8 seconde verder.

RallyTime animated
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X