De shakedown van de Ardeca Ypres Rally was de 7,34 km lange proef van Nieuwkerke. Typisch voor Ieper waren de wisselvallige weersomstandigheden tijdens de runs van de WRC-teams.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, de nationale helden, namen de snelste tijd voor hun rekening met 3:44.4 in hun Hyundai i20 N Rally1.

Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen toonden dat ze niet toevallig aan de leiding staan in het WRC, want zij waren amper 0.6 trager dan de beste tijd met hun Toyota GR Yaris Rally1.

63ste OVV
KAMV

Teamgenoten Elfyn Evans en Scott Martin waren derde, gedeeld met Oliver Solberg en Elliott Edmondson, in een tijd van 3:45.7. De vijfde tijd ging naar Craig Breen en Paul Nagle. De Ierse formative, die vorig jaar tweede was, klokte de snelste tijd van de Ford-rijders: 3:46.0.

Esapekka Lappi en Janne Ferm (Toyota) werden zesde. Verder volgden Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai), Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota), Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford) en Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford) bij de Rally1-teams.

De proef lag er volgens deze teams verraderlijk bij, met een beetje regen op de proef bij de eerste doortocht. De rijders moesten heel voorzichtig zijn, want de meesten van hen hadden gekozen voor een harde compound.

Naarmate de proef vorderde, werden de omstandigheden beter. Het enige wedstrijdfeit was het missen van een cruising door Katsuta na een verkeerde nota in de eerste run. Katsuta moest even achteruit, maar kon daarna weer verder.

In WRC2 waren Stéphane Lefevbre/Andy Malfoy (Citroën C3 Rally2) het snelste met een tijd van 4:03.7.
Daarmee waren ze 0.5 sneller dan Andreas Mikkelsen/Torsten Eriksen (Skoda Fabia Rally2 evo) en Vincent Verschueren/Filip Cuvelier (Volkswagen Polo GTi) volgde 0.8 seconde verder.

Stannic
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X