Hoewel we nog meer dan twee maanden moeten wachten, zijn sommigen nu al ongeduldig om meer te weten over het parkoers van de Rally 4 Porsche die op 8 en 9 oktober doorgaat in Hoei. Dus, onthullen we hier al enkele geheimen, maar… vertel ze aan niemand!

De Rally 4 Porsche, beleeft zijn eerste editie over iets minder dan zestig dagen. Voor diegenen die het nog niet weten, is dit nieuwe evenement, zoals de naam het doet vermoeden, gereserveerd voor deelnemers met een Porsche. De organisatoren verwelkomen evenwel alle types van motoren (vooraan, achteraan of centraal) En… voor de gelukkige Porsche-eigenaars die geen zin hebben om te racen, is er naast de snelheidsrally op hetzelfde parkoers ook een regelmatigheidsproef en een rit die de deelnemers tot in Stavelot brengt. Je merkt het kortom, voor elk wat wils.

Het specifieke van de rit presenteerden we als aperitief op het hoofdgerecht, de rally, al eerder en alle gegevens daarover kan u zowel in het Engels, het Frans als het Nederlands vinden op de website : www.r4p.be. Intussen merken we ook de interesse voor deze rally en horen we dat sommigen reeds ongeduldig zijn om te strijden voor de eer – en dat is een voorrecht ! – om gekroond te worden tot “beste Porsche-rijder in de rallysport”.

RT1
RallyTime animated

Om dat te realiseren, zullen dan wel alle valkuilen van het parkoers “voor grote jongens” (al zijn uiteraard ook meisjes welkom!) waarover de organisatoren vol lof zijn, vermeden moeten worden: “We hadden onszelf niet veel voorwaarden gesteld, want we wilden voorkomen dat bepaalde bewoners met een tussenpauze van enkele weken niet twee keer gehinderd werden. vertelt projectmanager Julien Frère. En we zijn er trots op dat dit – op uitzondering van amper twee kilometer waarvan er één begrensd wordt door enkele huizen – ook praktisch gelukt is. Dat was evenwel niet gemakkelijk en in het bijzonder moeten we daarvoor ook de gemeentebesturen van Hoei, Wanze, Clavier en Somme-Leuze bedanken. Dankzij hun medewerking, konden de door ons bedachte passages ook effectief in realiteit omgezet worden!”

Zonder al veel meer details prijs te geven, kunnen we nu reeds verklappen dat Yves Matton en zijn medewerkers in Solières – het charmante dorpje dat ook bekend is bij de rallyfans – een ongekende show uitgewerkt hebben. In primeur willen we alvast één plaats aanwijzen die ongetwijfeld op veel enthousiasme van het publiek zal onthaald worden : een hyper- spectaculaire passage op de parkeerplaats van de beroemde Moulin de Solières !

Stéphane Lhonnay, verantwoordelijk voor het parkoers, is echter niet minder trots op de tweede proef: “Inderdaad, door de onvoorwaardelijke steun van het dorp Huccorgne, waar niettegenstaande er veel rallyfans wonen, op dat grondgebied tot dusver nog nooit een klassementsproef georganiseerd werd. Hun plezier wordt nu zelfs vertienvoudigd omdat het bovendien een bijzondere show zal worden. Ook de deelnemers zullen daarvan genieten o.a. in de zeer krappe linker haarspeld in de buurt van de dorpskerk en de gemeenteschool, waar ze de handrem moeten gebruiken, tenminste als… ze niet willen “manoeuvreren”!”

Ten slotte etaleerde het R4P-team in Clavier ook hun ervaring door er porties die vroeger reeds door andere evenementen gebruikt werden te mixen in een proef van bijna 15 km met verder een bijzonder representatief aanbod van alle types wegen die ter plaatse te vinden zijn ! En iets zegt ons dat het publiek alvast zeer enthousiast zal zijn voor de snelle maar veilige passage rond het kasteel van Vervoz. Kortom een kwaliteitsmenu, daar zijn we het nu al over eens, voor een parcours dat zal bestaan ​​uit drie lussen van drie klassementsproeven plus een vierde passage door Solières, voor in totaal 341 km, waarvan 110 km tegen de klok !

De eerste deelnemers zullen zondag om 08u00 de startplaats, aan de Avenue Delchambre in Hoei, verlaten, terwijl de prijsuitreiking om 19u30 zal plaatsvinden op de Grote Markt van Hoei.

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X