Stilstaan is achteruitgaan… Een gezegde dat men ongetwijfeld kent in Roeselare. De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen pakt ook tijdens de 62ste Omloop van Vlaanderen uit met enkele nieuwigheden.

Nieuwe huisstijl
Voor de 61ste editie pakte de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen (KAMV) uit met een nieuwe huisstijl, met als paradepaardje een hertekende affiche die de band met de Stad Roeselare versterkt. Dit jaar siert het kasteel van Rumbeke op de affiche. Dit wordt het campagnebeeld van de volgende Omloop en zal dan ook binnenkort in het straatbeeld te zien zijn.

Parcourswijzigingen
Zoals beloofd zal het parcours er grondig anders uitzien dan vorig jaar. De proeven Zilverberg, Passendale en zelfs de Zoning worden aangepast. Passendale wordt een rit in lijn, maar blijft scherprechter met 16.79 km.

KAMV
RallyTime animated

Op een compacte vrijdagetappe wachten vijf klassementsproeven, op zaterdag nog eens veertien proeven, goed voor 190 wedstrijdkilometers tegen de klok. Het startschot wordt vrijdagavond gegeven om 17.50 uur. Na een korte nachtrust wacht een intensieve dag. Tegen zaterdagavond 18.45 uur, na de Power Stage van KP De Ruiter, kennen we de winnaar van Omloop van Vlaanderen.

Tyre Warming Zone
De Omloop van Vlaanderen introduceert ook de Tyre Warming Zone, waar rijders hun banden kunnen warmen voor de start van een klassementsproef. Het idee komt overgewaaid uit het WRC. Rijders warmden vroeger vaak hun banden op tijdens de verbindingsritten, wat eigenlijk niet mag. Deze nieuwe maatregelen verhoogt de veiligheid rond het parcours voor deelnemers en toeschouwers.

Ticketverkoop
Wie in augustus zijn ticket koopt betaald €30 (shakedown incl.) In september betaal je €35. Tickets zijn beschikbaar bij:

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X