Stilstaan is achteruitgaan… Een gezegde dat men ongetwijfeld kent in Roeselare. De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen pakt ook tijdens de 62ste Omloop van Vlaanderen uit met enkele nieuwigheden.

Nieuwe huisstijl
Voor de 61ste editie pakte de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen (KAMV) uit met een nieuwe huisstijl, met als paradepaardje een hertekende affiche die de band met de Stad Roeselare versterkt. Dit jaar siert het kasteel van Rumbeke op de affiche. Dit wordt het campagnebeeld van de volgende Omloop en zal dan ook binnenkort in het straatbeeld te zien zijn.

Parcourswijzigingen
Zoals beloofd zal het parcours er grondig anders uitzien dan vorig jaar. De proeven Zilverberg, Passendale en zelfs de Zoning worden aangepast. Passendale wordt een rit in lijn, maar blijft scherprechter met 16.79 km.

RT2
Stannic

Op een compacte vrijdagetappe wachten vijf klassementsproeven, op zaterdag nog eens veertien proeven, goed voor 190 wedstrijdkilometers tegen de klok. Het startschot wordt vrijdagavond gegeven om 17.50 uur. Na een korte nachtrust wacht een intensieve dag. Tegen zaterdagavond 18.45 uur, na de Power Stage van KP De Ruiter, kennen we de winnaar van Omloop van Vlaanderen.

Tyre Warming Zone
De Omloop van Vlaanderen introduceert ook de Tyre Warming Zone, waar rijders hun banden kunnen warmen voor de start van een klassementsproef. Het idee komt overgewaaid uit het WRC. Rijders warmden vroeger vaak hun banden op tijdens de verbindingsritten, wat eigenlijk niet mag. Deze nieuwe maatregelen verhoogt de veiligheid rond het parcours voor deelnemers en toeschouwers.

Ticketverkoop
Wie in augustus zijn ticket koopt betaald €30 (shakedown incl.) In september betaal je €35. Tickets zijn beschikbaar bij:

VAS
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X