Stilstaan is achteruitgaan… Een gezegde dat men ongetwijfeld kent in Roeselare. De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen pakt ook tijdens de 62ste Omloop van Vlaanderen uit met enkele nieuwigheden.

Nieuwe huisstijl
Voor de 61ste editie pakte de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen (KAMV) uit met een nieuwe huisstijl, met als paradepaardje een hertekende affiche die de band met de Stad Roeselare versterkt. Dit jaar siert het kasteel van Rumbeke op de affiche. Dit wordt het campagnebeeld van de volgende Omloop en zal dan ook binnenkort in het straatbeeld te zien zijn.

KAMV
RallyTime animated

Parcourswijzigingen
Zoals beloofd zal het parcours er grondig anders uitzien dan vorig jaar. De proeven Zilverberg, Passendale en zelfs de Zoning worden aangepast. Passendale wordt een rit in lijn, maar blijft scherprechter met 16.79 km.

Op een compacte vrijdagetappe wachten vijf klassementsproeven, op zaterdag nog eens veertien proeven, goed voor 190 wedstrijdkilometers tegen de klok. Het startschot wordt vrijdagavond gegeven om 17.50 uur. Na een korte nachtrust wacht een intensieve dag. Tegen zaterdagavond 18.45 uur, na de Power Stage van KP De Ruiter, kennen we de winnaar van Omloop van Vlaanderen.

Tyre Warming Zone
De Omloop van Vlaanderen introduceert ook de Tyre Warming Zone, waar rijders hun banden kunnen warmen voor de start van een klassementsproef. Het idee komt overgewaaid uit het WRC. Rijders warmden vroeger vaak hun banden op tijdens de verbindingsritten, wat eigenlijk niet mag. Deze nieuwe maatregelen verhoogt de veiligheid rond het parcours voor deelnemers en toeschouwers.

Ticketverkoop
Wie in augustus zijn ticket koopt betaald €30 (shakedown incl.) In september betaal je €35. Tickets zijn beschikbaar bij:

KAMV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X