Van 18 tot 21 augustus leeft de Westhoek op het ritme van het wereldkampioenschap rally, waarbij de wedstrijd eveneens meetelt voor het Belgisch kampioenschap. Vincent Verschueren, Filip Cuvelier en de Volkswagen Polo GTI Rally2 in de kleuren van de Belgian VW Club zijn vastberaden om, net als in 2021, te schitteren!

Ook dit jaar heeft de Ardeca Ypres Rally Belgium de eer om de grote namen uit het wereldkampioenschap rally te ontvangen, waarbij de rally ook op de kalender prijkt van het Belgisch kampioenschap. Het nationale kampioenschap vormt één van de doelstellingen van Vincent Verschueren en Filip Cuvelier. De Belgian VW Club-rijders wonnen de TAC Rally begin april en pakten vervolgens een vierde plaats bij de rally van Wallonië alvorens op het podium te eindigen bij de Sezoensrally. Eind mei won het duo in hun Volkswagen Polo GTI Rally2 ook de ORC Canal Rally, een regionale wedstrijd waar het team hun lokale sponsors in de kijker kon zetten.

Voor Vincent Verschueren is de Rally van Ieper uiteraard van bijzonder groot belang: “Ieper, dat is echt onze thuisrally”, lacht hij. “Vooral voor het GoDrive team, dat zich ontfermt over onze Volkswagen Polo GTI Rally2. De gebouwen van het team staan letterlijk langs de KP van Wijtschate, die op zaterdag op het programma staat. Vanzelfsprekend zijn we er nu nog meer dan anders op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.”

VAS
KAMV

In 2021 veroverden Vincent Verschueren en Filip Cuvelier een schitterende tiende plaats, te midden van de tenoren uit het wereldkampioenschap. Met dat resultaat pakte Vincent eveneens zijn allereerste punt in het WK. De kers op de taart was dat deze prestatie ook synoniem was voor de zilveren medaille in het Belgische klassement. “Het was vanzelfsprekend leuk om een punt te pakken in het WRC”, vervolgt de voormalige motoracer. “Daarnaast is een podiumplaats in het Belgische klassement bij de belangrijkste rally van het kampioenschap een herinnering die je nooit vergeet! Dit jaar hopen we opnieuw te kunnen strijden voor een podiumplaats in het BRC, maar de concurrentie zal weer van zeer hoog niveau zijn.”

Er staan in het totaal meer dan 280 km tegen de chrono op het menu, verspreid over drie wedstrijddagen en 20 klassementsproeven. De Ardeca Ypres Rally Belgium zal dit jaar dus opnieuw een wedstrijd van de lange adem worden. “Ieper is zeer lang, maar desondanks moet je vanaf de eerste meter aanvallen”, vervolgt de man uit Gavere. “Het is een rally waar je ook wat geluk moet kennen. Een lange sprint, waar de minste lekke band steevast enorm veel tijd kost.”

Ter voorbereiding van deze rally laat het GoDrive team niets aan het toeval over. “Naast een uitgebreide testsessie, stond het team met de Volkswagen Polo GTI Rally2 ook aan de start van de Rally van Staden, die wordt verreden op een zeer gelijkaardig parcours”, bevestigt Vincent Verschueren. “Het parcours in Ieper is zeer specifiek en niet te vergelijken met dat van de andere Belgische rally’s. De klassementsproeven zijn snel en er is over het algemeen veel grip. We hebben op onze Volkswagen Polo GTI Rally2 een afstelling gevonden die me goed ligt. Ik hoop dat dat voldoende zal zijn om ook dit jaar te schitteren in Ieper!”

De Ardeca Ypres Rally Belgium 2022 staat gepland van 18 tot 21 augustus. De rally vormt ook de zesde manche van het Belgisch kampioenschap en de negende manche van het wereldkampioenschap. De dag na de shakedown wordt op vrijdag 19 augustus rond de klok van 9u30 het startschot gegeven voor 20 klassementsproeven, goed voor 281,58 kilometer tegen de klok. De finish is voorzien op zondag 21 augustus om 15u. Zal er een Volkswagen in de kleuren van de Belgian VW Club op het podium van het Belgisch kampioenschap staan? Vincent Verschueren en Filip Cuvelier hopen vurig van wel!

VAS
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X