Sébastien Bedoret verdedigde eerder drie seizoenen lang de kleuren van ŠKODA Belgium bij SXM Compétition en bereidt vandaag zijn terugkeer voor aan het stuur van een FABIA Evo Rally2 bij het team onder leiding van Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte. Op het programma: de Rally van Staden op zondag 14 augustus en vervolgens de WRC Ardeca Ypres Rally Belgium, de Belgische afspraak van het Wereldkampioenschap Rally die plaatsvindt in de Westhoek van 19 tot 21 augustus.

“Ik ben super gelukkig en enthousiast bij het idee om SXM Compétition terug te vinden”, glimlacht Sébastien. “Het is geen geheim dat mijn seizoensbegin niet aan de verwachtingen heeft beantwoord en, om eerlijk te zijn, ik dacht dit jaar niet meer te rijden. En toen bood de kans zich aan om het team van Jourdan en Fred opnieuw te vervoegen. Het is voor mij een mooie gelegenheid om weer aan het stuur te zitten van een ŠKODA. Iedereen weet welke cruciale rol dat merk in mijn carrière heeft gespeeld.”

Die terugkeer naar de bron voor de jonge, 26-jarige Henegouwer, vindt bovendien plaats met het oog op een sportieve revanche. Vorig jaar bevonden Sébastien en zijn corijder François Gilbert zich in de top 10 van het algemene klassement, voor alle andere Rally2-wagens ingeschreven voor de manche van het Wereldkampioenschap. Jammer genoeg belemmerde een kapotte transmissie op zondagochtend hen om tot het einde te strijden voor de zege in de WRC3-categorie en hun vierde plaats (de derde in het Belgische klassement) schonk geen voldoening.

63ste OVV
Stannic_animatie

“Uiteraard hebben we allemaal – het team, mijn corijder en ik – onze zinnen gezet op een sportieve revanche”, geeft de rijder uit Donstiennes toe. “Maar ik blijf met de voeten op de grond: de tegenstanders worden de tenoren uit de Rally2-categorie die volledig in het ritme zitten en veel kilometers in de benen hebben. Dat is voor mij niet het geval. Een herhaling van de prestatie van vorig jaar wordt dus lastig, maar het is vanzelfsprekend dat we het maximum zullen geven. We zullen zien wat het verdict is op de chronometer.”

Als voorbereiding staan Sébastien en François aan de start van de Rally van Staden op zondag 14 augustus, een wedstrijd op een gelijkaardig parcours waar bijna alle tenoren van het WRC2 en het Belgisch Kampioenschap van de partij zullen zijn. “In de eerste gesprekken werd meteen duidelijk voor het team en ik dat we de WRC Ardeca Ypres Rally Belgium in optimale omstandigheden wouden aanvatten, meer bepaald met een goede voorbereiding”, gaat Sébastien door. “Het budget moest natuurlijk wel rond zijn… Ik wil nadrukkelijk het bedrijf Arhs van Jourdan Serderidis bedanken. Hij wou me echt aan de start zien en zonder hem was ik er zeker niet bij geweest! Jourdan is een echte liefhebber en ik denk dat hij eveneens revanche wou voor de pech die onze vorig jaar heeft geteisterd. Daarbovenop krijg ik de steun van mijn trouwe partners, ŠKODA Belgium, Beobank, Hupé Assurances en Yves Cawoy, maar ook van nieuwkomers als Arnaud Dellicour, MY Vintage en Benoit Gilbert. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Ik hoop dat we iedereen kunnen bedanken met een topresultaat!”

Tijdens de Rally van Staden is er slechts één doel voor het Belgische-Franse duo van de ŠKODA FABIA Evo Rally2 van SXM Compétition: voorbereiden wat nog moet komen. “Gelieve niet te hopen dat we zullen schitteren in Staden!” benadrukt Seb. “De enige ambitie is om onze ŠKODA zo goed mogelijk af te stellen voor de proeven in Ieper. Vervolgens nemen we deel aan de officiële shakedown op donderdag 18 augustus, alvorens een dag later de start van de rally te nemen. Vanaf dat ogenblik kunt u op ons rekenen: we zullen drie dagen lang het beste van onszelf geven!”

RT1
VAS
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X