Winnaar Rally van Staden 2021: Princen

Toppers uit het WRC2, toppers uit het BRC aan de start. En er toch voor zorgen dat het een aantrekkelijke wedstrijd blijft voor de VAS kampioenschap rijders. Daarnaast ook nog het volledige parkoers vernieuwen. Je moet het maar doen. Er waait duidelijk een frisse wind door het bestuur van AMC Staden. De 11ste editie van de Rally van Staden, nu zondag 14 augustus, wordt ongetwijfeld een niet te missen rallyfeest.

Vernieuwd parkoers
4x 3 klassementsproeven. Zo kennen we de Rally van Staden al jaren. Daar komt dit jaar echter verandering in. AMC Staden pakt immers uit met een nieuwe klassementsproef in Hooglede. Verder werden ook de bestaande klassementsproeven volledig vernieuwd. De vier klassementsproeven staan 3x op het menu. En als toetje wordt KP Staden een vierde maal verreden. Het brengt het totaal aantal wedstrijdkilometers op iets meer dan 148 km. Heel wat extra “wedstrijdplezier” voor de teams in vergelijking met de 105 km van de laatste jaren.

Deelnemerslijst
Met de Ypres Rally in het vooruitzicht, is de Rally van Staden ideaal om de wagen een laatste maal te testen. Het bestuur van AMC Staden komt deze teams tegemoet door hen in te delen in een aparte klasse: priority drivers. Deze teams moeten ook het roadbook volgen maar krijgen wel extra servicetijd. Verder mogen ze ook dadelijk de regroups verlaten waardoor de teams nog meer tijd hebben om de juiste setup voor de wagen te vinden. Iets wat de teams duidelijk weten te appreciëren. Zo krijgen we met Mikkelsen, Gryazin en Rossel drie rijders uit de top 5 van het voorlopige WRC2 klassement aan de start. Ook Ingram, Lefebvre en Burri om er enkele te noemen zijn van de partij. Net zoals onder meer volgende Belgische toppers: Verschueren, Munster, Cracco, Bedoret, Bux…

Om niet aan competitievervalsing te doen (extra servicetijd), kunnen de priority drivers niet meestrijden voor de overwinning in Staden. Hierdoor behoudt de wedstrijd zijn regionale karakter waarin de VAS rijders kunnen strijden voor de punten. Andy Lefevere (Porsche 997 GT3) wordt getipt als de favoriet voor de eindoverwinning. Hij zal dan wel moeten afrekenen met onder meer Gunther Monnens (Porsche 997 GT3), Kurt Boone (Lancer EVO X R4), Kurt Braeckevelt (BMW E36 M3), Philip Barbier… Verder is het ook uitkijken naar Paul Lietaer die plaats neemt achter het stuur van een Alpine A110 R-GT. De strijd bij de Historics wordt waarschijnlijk een zaak tussen Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) en Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth).

VAS
RT2

Tickets
Tickets voor de Rally van Staden kosten 20 euro. (+2 euro online reservatiekost) in voorverkoop. De voorverkoop loopt tot vrijdagavond.
Tickets voor de Rally van Staden de dag zelf kosten 25 euro.
Een programmaboekje kan eveneens aangekocht worden voor 5 euro. Hierin krijgt u de genummerde deelnemerslijst, de timing en alle klassementsproeven op kaart.

Tickets kan je alvast hier aankopen.

Meer info op http://www.amcstaden.be

 

RT1
KAMV
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
X