Foto: Karel Leeuwerck

Vincent Verschueren zal ook tijdens het seizoen 2022 een van de hoofdrolspelers zijn. De Belgisch kampioen uit 2017 opteerde er evenwel voor om de Rally van Haspengouw en de South Belgian Rally, de twee eerste afspraken van het officiële Kroon Oil Belgian Rally Championship, over te slaan. Met nog steeds Filip Cuvelier als copiloot en de steun van de Belgian VW Club zal hij wel aan de start verschijnen van de TAC Rally op 10 april en staan er niet minder dan zes manches van het BRC op het programma.

“Het is voor mijn lokale sponsors en mijn fans heel belangrijk dat ik ook presteer in regionale rally’s in West-Vlaanderen”, verduidelijkt de man uit Gavere. “Mijn eerste meeting in België zal daarom de Short Rally van Moorslede zijn, op zondag 20 maart. Dat moet een uitstekende opwarmer zijn voor de TAC Rally, de start van mijn campagne in het Belgisch kampioenschap.”

Nabij de thuisbasis van hun GoDrive team, zullen Vincent Verschueren en Filip Cuvelier in actie komen op de smalle en gladde wegen van de regio rond Tielt. “Telkens ik dit seizoen ergens start, zal het doel het podium zijn”, aldus de Volkswagen Polo GTI Rally 2-rijder. “Ik besef evenwel dat het nooit een eenvoudige opdracht zal zijn. Het niveau van het Belgisch kampioenschap blijft jaar na jaar stijgen. De aanwezigheid van een rijder als de Fransman Stéphane Lefebvre, een internationale referentie, bewijst dat het BRC een van de meest hoogstaande nationale kampioenschappen ter wereld is. We zullen dus onze mouwen mogen opstropen om mee te draaien met de tenoren.”

RallyTime animated
BRC

Na de TAC Rally staan er momenteel nog vijf BRC-afspraken op het menu voor de Polo in de kleuren van de Belgian VW Club. “We zullen ook van de partij zijn bij de Rally van Wallonië en de Sezoens Rally alvorens de belangrijkste afspraak van het jaar: de Ardeca Ypres Rally Belgium.”

De meeting in de Westhoek staat voor het tweede jaar op rij op de kalender van het FIA wereldkampioenschap en vormt voor Vincent Verschueren en Filip Cuvelier absoluut het hoogtepunt van het seizoen. “Het is voor ons team een thuisrally”, vertelt copiloot Filip. “Vorig jaar wisten we ons in de kijker te rijden met een tiende plaats in de algemene rangschikking, de derde plaats in WRC2 en de tweede in het Belgische klassement. We dromen er uiteraard van om die prestatie dit jaar te herhalen…”

Het duo Verschueren-Cuvelier zal enkele weken later ook aan de start staan van de Omloop van Vlaanderen, alvorens het nationale seizoen te besluiten in de regio van Hoei, met de traditionele Rally van de Condroz. Tenzij… “Op de in het totaal 10 afspraken, wordt er met maximum 7 resultaten rekening gehouden om de eindstand te bepalen in het Belgisch kampioenschap”, legt Vincent uit. “Als we zien dat we aan het einde van het seizoen nog een rol van betekenis kunnen spelen, kunnen we eventueel nog een of twee afspraken aan ons programma toevoegen om zo het maximum aantal resultaten te behalen. Als we de nodige partners kunnen werven, is een deelname aan de East Belgian Rally en/of de Spa Rally dus niet helemaal uitgesloten.”

Daarnaast staan er nog heel wat extra regionale meetings op het menu voor Vincent om enerzijds het ritme erin te houden en anderzijds zijn lokale sponsors in de watten te leggen. Een gevarieerd en goed gevuld menu dus voor de enige Volkswagen Polo GTI Rally 2 die in België op regelmatige basis aan de start verschijnt!

Het programma van Vincent Verschueren en Filip Cuvelier (Volkswagen Polo GTI Rally 2 – GoDrive)

Kroon-Oil Belgian Rally Championship

TAC Rally (Tielt) – 9 april
Rallye de Wallonie (Namen) – 29 en 30 april
Sezoens Rally (Bocholt) – 21 mei
Ardeca Ypres Rally – 19-21 augustus
Omloop van Vlaanderen (Roeselare) – 2 en 3 september
Rally van de Condroz-Huy – 5 en 6 november

Regionale rally’s (VAS)

Short Rally van Moorslede – 20 maart
ORC Canal Rally (Oostrozebeke) – 28 en 29 mei
Rally van Wervik – 11 juni
Rally van Staden – 15 augustus
Aarova Rally (Oudenaarde) – 1 oktober
6 Uren van Kortrijk – 19 en 20 november

VAS
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X