Zaterdag maakt voormalig F1-coureur Jos Verstappen zijn groot rallydebuut in de Rally van Haspengouw. En het zal niet bij die ene wedstrijd blijven, want de papa van de huidige Wereldkampioen F1 zal aan de start komen van 7 wedstrijden van het Kroon-Oil BRC. Verstappen, die genavigeerd wordt door Kris Botson, heeft zich bovendien ingeschreven in het Belgisch kampioenschap (net als teamgenoot Stéphane Lefebvre), zodat hij als buitenlander punten kan scoren, vooral in de Master Cup.

“We gaan ons aansluiten bij het programma van Stéphane Lefebvre, onze teamgenoot bij DG Sport,” vertelt de Limburger tijdens een servicemoment op de testsessie in Gingelom. “Dat betekent dat we 7 wedstrijden in België zullen rijden en ook enkele wedstrijden in het Wereldkampioenschap. We rijden ook zeker de Belgische WRC-manche in Ieper, maar ook Kroatië en Portugal. Ja, het WRC volg ik al een paar jaar op de voet.”  Rally stond al een tijdje op het verlanglijstje van Jos. “Samen met een paar vrienden reden we nog regelmatig op circuit, maar na een tijd heb je dat wel gezien. Ik wilde wel eens proeven van de rallysport. We hebben eerst een aantal maanden gespeeld op militaire terreinen, zonder navigator. De laatste weken heb ik me voorbereid samen met Kris Botson op echte rallywegen. Voor mij is het luisteren en verwerken van de nota’s het moeilijkste. Omdat je als rijder zelf tijdens de verkenningen dicteert wat je co-rijder moet lezen, hebben we een eigen notasysteem op punt gezet. De test in de Vogezen vorige week was heel nuttig voor de samenwerking met mijn copiloot.” Tijdens die test kreeg Jos ook tips van Stéphane Lefebvre. “Een topkerel. Hij heeft me getoond hoe hij bepaalde dingen doet en ik voelde meteen dat hij alles onder controle heeft. Daarna is hij ook een rondje met mij meegereden. In Haspengouw rijden we trouwens met dezelfde afstellingen.” Jos start in Landen zonder al te hoge ambities. “Ik blijf een sportman, dus we gaan het beste van onszelf geven, maar we rijden hier puur voor de fun. Ik wil in Haspengouw vooral de finish halen om ervaring op te doen. Het is voor mij immers moeilijk in te schatten waar er modder op de baan zal liggen en hoe een proef verandert na de doortocht van een aantal wagens. Ik ben benieuwd, maar het rijden met deze Citroën C3 Rally2 is in elk geval heel plezant! We zullen ons wel amuseren.”

KAMV
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X