Eindelijk een jaar na datum

Anno 2020 moest Patrick Snijers opgeven op 2 proeven van het einde met technische problemen op de containers Maes Porsche 977 GT3. Niemand wist toen 2021 zou brengen. Een jaar later mocht Snijers eindelijk de champagne ontkurken na 15 proeven waarvan hij er 11 won. Jonas Langenakens had in aanloop naar de wedstrijd duidelijk gemaakt dat hij net zoals in 2021 meteen in de aanval zou gaan en hij hield woord. In het begin van de wedstrijd nam hij even de leiding in handen maar de talloze rechte stukken op de verkavelingswegen rondom Waremme waren niet echt op het lijf geschreven van de Mitsubishi Lancer. Hij was wel de enige die in de buurt van de Porsche rijder kon blijven. Het leverde hem en co Kenneth Delvaux een mooi 2de plaats op en dit met 4 snelste tijden. Veel werd er verwacht van Cédric Cherain. Weinig werd er van gezien met slechts 3de en 4de tijden op de tabellen. Na een onzachte landing op de jump mocht hij de Skoda Fabia R5 aan de kant zetten met een kapotte transmissie. Smets motoren had naast de wagen van Langenakens nog een Mitsubishi in de top 3. Jan Jacobs die na een lange inactiviteit verbaast was dat hij beslag kon leggen op de 3de plaats en dit voor Xavier Bouche die zijn Lancer op de 4de plaats parkeerde. Patrick Diels eindigde in zijn BMW op de 5de plaats in net dezelfde tijd als Bouche maar omdat deze sneller was in 1 van de openingsproeven moest de BMW rijder tevreden zijn met de 5de plaats.

Zege voor Citroen in Divisie 1-2-3

Kevin Humblet kent de Dumont rally zeer goed en dit vertaalde zich in zeer snelle tijden. Het zou geen lang leven beschoren zijn want hij diende op te geven met een kapotte benzinepomp. Merkgenoot Dimitri Pirot nam de leiding over maar moest tot het einde op zijn hoede zijn om de aanvallen van een nooit aflatende Julien Delleuse. Delleuse vond in het parcours een bondgenoot om zijn Opel Astra de sporen te geven en met een hogere topsnelheid kwam hij steeds dichter en dichterbij. Pirot hield het hoofd koel en kon na 15 bijzondere intense proeven de champagne ontkurken met een bonus van 26′ op Delleuse die besefte dat een te voorzichtige éérste ronde hem de zege koste.

RT2
VAS

Historic 9 jaar later

Een toch wel opmerkelijke prestatie van Julien Fossion die voor de gelegenheid ging aankloppen bij Christophe Devleeschauwer om een Ford Escort MK 2 te huren. Pittig detail was dat Fossion nog nooit met een achtertrekker had gereden. Wat een rally reed hij en hij won de PH divisie met groot machtsvertoon. In de SR divisie toonde Bernard Lamy zich de snelste in zijn Volvo. “Deze zege deed enorm veel deugd want ik moest er 9 jaar op wachten om nog eens te winnen hier in het Critérium Jean-Louis Dumont 2021”, aldus Lamy.

KAMV
RT2
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X