Ott Tanak opende de openingsdag in Ieper met een snelste tijd op proef 1. Daarna was het aan Graig Breen die net een slechte shakedown achter de rug had. Hij beet als het ware in het stuur met 2 opéénvolgende snelste tijden die hem aan de leiding brachten met een miniem verschil met zijn kopman bij Hyundai Thierry Neuville. De overige 4 proeven resulteerden allen in een snelste tijd voor de oostkantonner (proef 8 Zonnebeke werd geneutraliseerd door problemen met het publiek).

Hyundai neemt zo na dag 1 de éérste 3 plaatsen in. Neuville op 1 wordt van kortbij op de huid gezeten door Breen (+7”6). Tanak volgt op 31”. De troepen van Toyota lijken het moeilijker te hebben met het typische Westhoek tracé. Zij bezetten plaats 4 tot en met 7. Kalle Rovanpera is de snelste Toyota piloot gevolgd door Elfyn Evans, Sebastien Ogier en de Japanner Takamoto Katsuta. Ford verloor zijn beide piloten door een sortie en kan eventueel morgen via super rally Gus Greensmith terug aan de start brengen. Adrien Fourmaux vernielde zijn Ford Fiesta WRC volledig en kan niet meer herstarten.

RC2 De Jonge Solberg

RallyTime animated
Stannic_animatie

Hij werd verwacht en stelde niet teleur met een voorlopig tweede plaats achter de Fransman Rossel. Sébastien Bedoret, die meteen ook de leiding pakt in het BRC luik van de wedstrijd, volgt op een kleine 7” van Solberg. Pieter Jan Michel Cracco verrast momenteel na dag 1 met een 2de plaats in het BRC en houdt voorlopig Kris Princen af met 7”. De Duitser Fabian Kreim (Volkswagen Polo) wurmde zich voorbij merkgenoot rijder Vincent Verschueren die voorlopig tevreden moet zijn met de 6de plaats.

En verder

Zien we Gino Bux aan de leiding gaan bij de RGT-wagens met zijn Alpine A110. Jon Armstrong domineert de RC4 in een Ford Fiesta. Bjorn Syx toert op eenzame hoogte rond in de NCM klasse terwijl Claudie Tanghe aan de leiding gaat in de NRGT Porsche club. In RC5 gaat Gilles Pyck ruim aan de leiding voor Benoit Verlinde (+55”).

 

 

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X