Ott Tanak opende de openingsdag in Ieper met een snelste tijd op proef 1. Daarna was het aan Graig Breen die net een slechte shakedown achter de rug had. Hij beet als het ware in het stuur met 2 opéénvolgende snelste tijden die hem aan de leiding brachten met een miniem verschil met zijn kopman bij Hyundai Thierry Neuville. De overige 4 proeven resulteerden allen in een snelste tijd voor de oostkantonner (proef 8 Zonnebeke werd geneutraliseerd door problemen met het publiek).

Hyundai neemt zo na dag 1 de éérste 3 plaatsen in. Neuville op 1 wordt van kortbij op de huid gezeten door Breen (+7”6). Tanak volgt op 31”. De troepen van Toyota lijken het moeilijker te hebben met het typische Westhoek tracé. Zij bezetten plaats 4 tot en met 7. Kalle Rovanpera is de snelste Toyota piloot gevolgd door Elfyn Evans, Sebastien Ogier en de Japanner Takamoto Katsuta. Ford verloor zijn beide piloten door een sortie en kan eventueel morgen via super rally Gus Greensmith terug aan de start brengen. Adrien Fourmaux vernielde zijn Ford Fiesta WRC volledig en kan niet meer herstarten.

RC2 De Jonge Solberg

VAS
RT1

Hij werd verwacht en stelde niet teleur met een voorlopig tweede plaats achter de Fransman Rossel. Sébastien Bedoret, die meteen ook de leiding pakt in het BRC luik van de wedstrijd, volgt op een kleine 7” van Solberg. Pieter Jan Michel Cracco verrast momenteel na dag 1 met een 2de plaats in het BRC en houdt voorlopig Kris Princen af met 7”. De Duitser Fabian Kreim (Volkswagen Polo) wurmde zich voorbij merkgenoot rijder Vincent Verschueren die voorlopig tevreden moet zijn met de 6de plaats.

En verder

Zien we Gino Bux aan de leiding gaan bij de RGT-wagens met zijn Alpine A110. Jon Armstrong domineert de RC4 in een Ford Fiesta. Bjorn Syx toert op eenzame hoogte rond in de NCM klasse terwijl Claudie Tanghe aan de leiding gaat in de NRGT Porsche club. In RC5 gaat Gilles Pyck ruim aan de leiding voor Benoit Verlinde (+55”).

 

 

RT1
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X