De 61ste editie van de Omloop van Vlaanderen zal deel uitmaken van de Europese rallykalender, meer bepaald van de FIA European Rally Trophy (ERT). De organisatie kreeg onlangs de formele bevestiging.

Eerder meldde de organisatie dat de Omloop van Vlaanderen zal meetellen voor ruim tien (international) kampioenschappen, waaronder enkele opvallende merkencups en promotieformules. Met de komst van de European Rally Trophy onderstreept de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen het internationale karakter van de Omloop van Vlaanderen.

De European Rally Trophy is een competitie verdeeld over verschillende regio’s in heel Europa. De tien beste rijders in hun klasse van elke regio worden uitgenodigd om de finale te betwisten. Die vind dit jaar plaats in Duitsland, tijdens de Lausitz Rallye. De Omloop van Vlaanderen maakt deel uit van de BeNeLux Rally Trophy en is de opener van de kalender waar drie rally’s zullen meetellen om te scoren. Voor buitenlandse rijders is dit een extra motivatie om naar Roeselare te komen om extra punten te sprokkelen, maar ook Belgische, Nederlandse en Luxemburgse piloten zullen aangemoedigd worden om een resultaat neer te zetten in de Omloop van Vlaanderen.

RT2
RT1

“Dit is meer dan zomaar een extraatje. Dat het FIA ERT kiest voor de Omloop van Vlaanderen, bevestigt het goede werk en het professionalisme van ons team”, aldus de organisatie. “Hiermee komen we op de Europese kaart en kunnen we verder blijven groeien en onze internationale status versterken. Met deze selectie komen we op een lijst met de allergrootste rally’s: zoals de Italiaanse Rally Sanremo, de Zwitserse Rallye du Valais, de Britse Ulster Rally en de Portugese Rali Vinho da Madeira. Allemaal iconische rally’s met een rijke geschiedenis!”

De voorbereiding verlopen nog altijd bijzonder goed en de sanitaire situatie laat toe om straks, op 3 en 4 september, duizenden supporters naar Roeselare te halen. “We wensen dan ook Stad Roeselare en alle bevoegde diensten en partners te bedanken voor hun constructieve ingesteldheid. Met de komst van het FIA ERT zal ook Roeselare Europees op de rallykaart komen te staan.”

Meer info over de ticketverkoop volgt binnenkort.

BRC
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X