De 61ste editie van de Omloop van Vlaanderen zal deel uitmaken van de Europese rallykalender, meer bepaald van de FIA European Rally Trophy (ERT). De organisatie kreeg onlangs de formele bevestiging.

Eerder meldde de organisatie dat de Omloop van Vlaanderen zal meetellen voor ruim tien (international) kampioenschappen, waaronder enkele opvallende merkencups en promotieformules. Met de komst van de European Rally Trophy onderstreept de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen het internationale karakter van de Omloop van Vlaanderen.

BRC
Stannic

De European Rally Trophy is een competitie verdeeld over verschillende regio’s in heel Europa. De tien beste rijders in hun klasse van elke regio worden uitgenodigd om de finale te betwisten. Die vind dit jaar plaats in Duitsland, tijdens de Lausitz Rallye. De Omloop van Vlaanderen maakt deel uit van de BeNeLux Rally Trophy en is de opener van de kalender waar drie rally’s zullen meetellen om te scoren. Voor buitenlandse rijders is dit een extra motivatie om naar Roeselare te komen om extra punten te sprokkelen, maar ook Belgische, Nederlandse en Luxemburgse piloten zullen aangemoedigd worden om een resultaat neer te zetten in de Omloop van Vlaanderen.

“Dit is meer dan zomaar een extraatje. Dat het FIA ERT kiest voor de Omloop van Vlaanderen, bevestigt het goede werk en het professionalisme van ons team”, aldus de organisatie. “Hiermee komen we op de Europese kaart en kunnen we verder blijven groeien en onze internationale status versterken. Met deze selectie komen we op een lijst met de allergrootste rally’s: zoals de Italiaanse Rally Sanremo, de Zwitserse Rallye du Valais, de Britse Ulster Rally en de Portugese Rali Vinho da Madeira. Allemaal iconische rally’s met een rijke geschiedenis!”

De voorbereiding verlopen nog altijd bijzonder goed en de sanitaire situatie laat toe om straks, op 3 en 4 september, duizenden supporters naar Roeselare te halen. “We wensen dan ook Stad Roeselare en alle bevoegde diensten en partners te bedanken voor hun constructieve ingesteldheid. Met de komst van het FIA ERT zal ook Roeselare Europees op de rallykaart komen te staan.”

Meer info over de ticketverkoop volgt binnenkort.

VAS
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X