Afgelopen weekend reden Nico Rogiers en Steven Ramboer voor de eerste maal de Rally van Hannuit, tevens de eerste manche van de Clio 2 Rally Challenge. Voor Nico was het pas zijn vijfde rally, zijn eerste op racing banden. Vandaar dat het duo met de Clio 2 RS groep N in Divisie 4 reden. Met enkel ervaring in en rond Roeselare ontdekten ze een mooi parcours in Hannuit. Een verraderlijk parkoers met, net als in Landen de week ervoor, veel blinde toppen en onverhard. Hierbij het wedstrijdverslag van Steven Ramboer.

We starten voorzichtig met opgesneden slicks vooraan en regenbanden achteraan. Dit was echter niet de goede keuze want de proeven lagen er droger bij dan verwacht en met minder vet. Op de lange snelle bochten konden de achterste banden moeilijk volgen maw ze kregen te warm. Toch draaiden we mooi mee in klasse 1 van de Challenge en stonden we al snel tweede. Na 2 proeven konden we bij onze service 2 extra slicks monteren en vanaf dan konden we aanvallen tot het op proef 5 begon te regenen. Op deze vijfde proef kregen we plots rode vlag. Nadat we 15 seconden stil stonden werden we aangemaand om snel verder te “koersen”. Jawel, een auto die voor ons was gestart versperde half de weg en toen die aan de kant stond deed de marshall teken om snel verder te rijden. Ik begreep er niks van maar ok we verloren daar wel zo’n 20 seconden en op ons boekje werd wel geschreven dat we rode vlag hadden gehad net als enkele van onze voorgangers maar de wedstrijdleiding liet het zoals het was. Na de wedstrijd ging het ook niet zo’n verschil gemaakt hebben in de eindklassering.

De tweede ronde werd met regenbanden afgewerkt en Nico reed zeer sterke tijden. Bijv. Kp 6 voor de eerste maal op 4 racing regenbanden draaiden we met de clio Groep N sneller dan bepaalde Evo’s en BMW M3’s en enkele Porsches GT3. We reden tijden tussen de R2’s. Ook op de andere proeven van de tweede ronde was dit het geval. Ondertussen werden we leider in de Clio Challenge in de klasse 1 en tweede algemeen na Spelmans in een klasse 2 Clio.

BRC
KAMV

De laatste ronde werd grotendeels in het donker afgewerkt op de eerste 2 kp’s na. Ook dit was nieuw voor Nico. Maar ondertussen was het al een ganse namiddag aan het regenen en begonnen er grote plassen op de wegen rond Hannuit te staan. Het was ook gevaarlijk om er even af te gaan want de auto zou vastzitten in het slijk naast de weg. Zo gebeurde in de laatste ronde nog heel veel. Veel toppers lieten zich verrassen en zaten vast maar ook van de net voor ons gestarte wagens kwamen een aantal vast te zitten met nog een rode vlag als gevolg. Deze keer kregen we wel een aangepaste tijd.

We reden de power stage vlot maar behouden gezien het vele water op de weg en draaiden een derde tijd in de Clio Challenge. We wonnen uiteindelijk de klasse 1 van de Challenge en werden ook 2de in Klasse 13 na een DS3 R3 max en 13de algemeen in Divisie 4. Een zeer sterke prestatie als je de einduitslag in Divisie 4 bekijkt. Een uitslag die uiteraard niet kon behaald worden zonder de voortreffelijke service van Pitstop Racing Events. Bedankt Paul, Stefaan en Noël.

RT2
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X