Patrick Snijers en Davy Thierie zijn afgelopen zondag als derde geëindigd in de rally van Hannuit. De Limburger reed nagenoeg de ganse wedstrijd aan de leiding maar verloor die in de allerlaatste klassementsrit. Veel tijd om ontgoocheld te zijn is er niet want aanstaande zaterdag komt Snijers aan de start van de rally van Spa. De Limburger rijdt dit seizoen geen volledig kampioenschap en kiest voor een programma a la carte.

Patrick Snijers ging zondag uitstekend van start in de rally van Hannuit, een wedstrijd die meetelt voor het ASAF-kampioenschap. Na 7 klassementsritten had hij 28 sec voorsprong op eerste achtervolger Serderidis en 35 sec op Hubin. Zelfs toen in de namiddag de hemelsluizen opengingen bleef Snijers met zijn achterwiel aangedreven Porsche de vierwiel aangedreven wagens voor. Gespreid over de ganse dag reed Snijers zeven keer de snelste tijd.

“Het was bijzonder leuk om zondag nog eens deel te nemen aan een rally”, blikt Patrick Snijers terug. “De omstandigheden waren niet makkelijk maar dat schrikte mij niet af. Ik ken mijn Porsche door en door, ging aanvallend van start en nam meteen de leiding. Zondagnamiddag werd het best pittig na een eerste felle plensbui. Maar geen man overboord, ik bleef aan de leiding. Zelfs na een lekke band in KP 13 bleef ik op kop. In de daaropvolgende ritten werden de weersomstandigheden écht problematisch. Er was overal aquaplanning. Het was zelfs zo erg dat ik om een bepaald moment écht het drijven was op en water in plaats dat mijn wielen de grond raakten. Bijkomend probleem was dat mijn voorruit begon aan te dampen en we dat probleem niet opgelost kregen. Dat in combinatie met de overvloedige regen hebben mij de zege gekost.”

VAS
BRC

En zo is de kop eraf en zijn Patrick Snijers en Davy Thierie aan hun seizoen begonnen. Een seizoen waarin ze een zelf samengesteld programma rijden, waarbij ze voor het derde jaar op rij kunnen rekenen op de steun van hoofdsponsor Maes-Containers en waarbij ze voor het eerst samenwerken met Johan Dekens. “De voorbije jaren hebben we altijd op een correcte manier samengewerkt met BMA, het team van Bernard Munster. Ik ben hem daar heel dankbaar voor. In Hannuit hebben we voor het eerst samengewerkt met Johan Dekens die prima werk heeft geleverd. Yves Maes is en blijft verknocht aan de rallysport, ik ben hem heel dankbaar voor zijn steun. Dit jaar wil ik mij écht amuseren, zoals ik zondag gedaan heb. Strijden voor de zege, op welk niveau dan ook. Alles mag, niets moet. Behalve de Sezoensrally en de rally van Ieper ligt mijn programma nog niet vast. Wat wel vaststaat is dat we alles met de Porsche zullen rijden te beginnen in Spa. De omgeving leent zich echt om rally te rijden en de klassementsritten zijn fantastisch. Mijn ambitie voor dit weekend is tweeledig: de top 10 halen en de GT-klasse winnen.”

RT2
VAS
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X