De affiche van de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship oogt indrukwekkend, maar niet enkel in de topklasse. Ook in het Pirelli Junior BRC, voorbehouden voor jonge talenten geboren op of na 1 januari 1993 die met een Rally4 of Rally5 rijden, belooft het een open strijd te worden voor de opvolging van tweevoudig Junior-kampioen Grégoire Munster.

Dat het Pirelli Junior Belgian Rally Championship zijn rol als springplank vervult, blijkt duidelijk wanneer we het startveld in de topklasse van het Jobfixers BRC zien. Grégoire Munster, tweevoudig Junior-kampioen, verdedigt de kleuren van Hyundai, terwijl Guillaume de Mevius zijn kans waagt met een Citroën C3 R5. Ook Sébastien Bedoret, ondertussen officieel rijder van Skoda België, verdiende zijn sporen in het Junior BRC.

Wat het reglement betreft, tellen opnieuw de beste 6 resultaten mee in het Pirelli Junior BRC. Het barema voor de puntentelling blijft ongewijzigd (10-8-6-5-4-3-2-1) en die punten worden toegekend op basis van een specifiek Junior-klassement, met een combinatie van de jongeren met een Rally4, een Rally5 of een Adam Cup. Nog een nieuwigheid: per klassementsproef wordt een bonuspunt toegekend aan de snelste Junior, ongeacht de chrono’s van andere deelnemers in de klasse.

VAS
Stannic_animatie

Vice-kampioen Gilles Pyck start logischerwijze als favoriet in Haspengouw. De Peugeot-rijder heeft zijn snelheid vorig jaar meermaals getoond met zijn Peugeot 208. Charles Munster, de jongere broer van Grégoire, wil bewijzen dat zijn finaleplaats in het RACB National Team Stuur, geen toeval was. Charles start deze keer met een “full spec” Opel Adam R2. Emile Vandermarliere toonde vorig jaar al zijn snelheid met een Peugeot 208. De broers Valentin en Corentin Vertommen zullen een boeiende broederstrijd uitvechten, elk met een Ford Fiesta R2T, net als Loïc Dumont, een nieuwkomer in het Pirelli Junior BRC. Thibault Parmentier, wiens papa Bruno aan de start komt met een Fiesta R5, heeft een seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup op circuit in de benen. Vorig jaar proefde hij al van enkel rally’s met een Ford, maar deze keer waagt hij zijn kans met een Peugeot 208.

Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team zal verdedigen vanaf de Spa Rally, zal vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe zijn jonge collega’s de valstrikken van het verraderlijke parcours van de Rally van Haspengouw trachten te ontwijken.

Wie neemt de beste start in 2020? Het antwoord kennen we zaterdagavond in Landen!

RT1
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X