De affiche van de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship oogt indrukwekkend, maar niet enkel in de topklasse. Ook in het Pirelli Junior BRC, voorbehouden voor jonge talenten geboren op of na 1 januari 1993 die met een Rally4 of Rally5 rijden, belooft het een open strijd te worden voor de opvolging van tweevoudig Junior-kampioen Grégoire Munster.

Dat het Pirelli Junior Belgian Rally Championship zijn rol als springplank vervult, blijkt duidelijk wanneer we het startveld in de topklasse van het Jobfixers BRC zien. Grégoire Munster, tweevoudig Junior-kampioen, verdedigt de kleuren van Hyundai, terwijl Guillaume de Mevius zijn kans waagt met een Citroën C3 R5. Ook Sébastien Bedoret, ondertussen officieel rijder van Skoda België, verdiende zijn sporen in het Junior BRC.

Wat het reglement betreft, tellen opnieuw de beste 6 resultaten mee in het Pirelli Junior BRC. Het barema voor de puntentelling blijft ongewijzigd (10-8-6-5-4-3-2-1) en die punten worden toegekend op basis van een specifiek Junior-klassement, met een combinatie van de jongeren met een Rally4, een Rally5 of een Adam Cup. Nog een nieuwigheid: per klassementsproef wordt een bonuspunt toegekend aan de snelste Junior, ongeacht de chrono’s van andere deelnemers in de klasse.

VAS
KAMV

Vice-kampioen Gilles Pyck start logischerwijze als favoriet in Haspengouw. De Peugeot-rijder heeft zijn snelheid vorig jaar meermaals getoond met zijn Peugeot 208. Charles Munster, de jongere broer van Grégoire, wil bewijzen dat zijn finaleplaats in het RACB National Team Stuur, geen toeval was. Charles start deze keer met een “full spec” Opel Adam R2. Emile Vandermarliere toonde vorig jaar al zijn snelheid met een Peugeot 208. De broers Valentin en Corentin Vertommen zullen een boeiende broederstrijd uitvechten, elk met een Ford Fiesta R2T, net als Loïc Dumont, een nieuwkomer in het Pirelli Junior BRC. Thibault Parmentier, wiens papa Bruno aan de start komt met een Fiesta R5, heeft een seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup op circuit in de benen. Vorig jaar proefde hij al van enkel rally’s met een Ford, maar deze keer waagt hij zijn kans met een Peugeot 208.

Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team zal verdedigen vanaf de Spa Rally, zal vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe zijn jonge collega’s de valstrikken van het verraderlijke parcours van de Rally van Haspengouw trachten te ontwijken.

Wie neemt de beste start in 2020? Het antwoord kennen we zaterdagavond in Landen!

KAMV
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X