Komende zaterdag schiet het BRC 2020 uit de startblokken met de eerste manche op de kalender, de Haspengouwrally. Traditioneel is deze rally ook de opener voor het nieuwe M Cup seizoen en dat is dit jaar niet anders. We stellen graag even de tenoren aan u voor die dit seizoen zullen kleuren.

Zoals elk jaar is Franky Boulat weer de te kloppen man voor het kampioenschap. Franky zit ondertussen aan 5 titels en streed vorig jaar tot de laatste manche mee, om uiteindelijk 2e te worden. Franky zal ongetwijfeld weer gebrand zijn om dit seizoen met de hoogste eer te gaan lopen. Als man van de streek is hij ook bijzonder snel in de Haspengouw, dus mag hij zeker als favoriet gerekend worden. Eveneens zeer snel in de Haspengouw is Patrick Diels. Hij won in het verleden al een manche van de M Cup in de Haspengouw, maar reed tot nu toe nooit een volledig seizoen. Tot slot kunnen we als lokale piloot ook nog Philip Lommers vermelden. Philip bevestigde vorig jaar zijn snelheid en regelmaat door in de eindstand met de 3e plaats te gaan lopen. Hij wil op zijn minst die prestatie herhalen dit jaar!

Deze heren zullen echter hun handen vol hebben aan een reeks snelle West-Vlaamse piloten. Lorenzo Vandenheede miste vorig jaar het eindpodium van het kampioenschap met amper 1 schamel puntje. Hij wil zijn ervaring in de manches benutten om dit jaar sneller voor de dag te komen. Ook Kurt Braeckevelt is weer van de partij voor een volledig seizoen. Kurt nam afscheid van zijn 1M, met wie hij toch een haat/liefde-verhouding had. Hij keerde terug naar zijn vertrouwde E36 en toonde eind 2019 in enkele regionale rally’s dat hij die wagen weer helemaal onder de knie had. Mathias Vanhee is een dorpsgenoot van Kurt, en blijft in 2020 zijn BMW 1 trouw voor een volledig M Cup seizoen. Wim Muilwijk treedt dan weer op als vertegenwoordiger van onze noorderburen. Wim kende vorig jaar een rotseizoen met meerdere opgaves, waardoor hij niet kon tonen wat hij in zijn mars had. Hij hoopt dat dame Fortuna in 2020 iets meer aan zijn kant zal staan.

KAMV
RallyTime animated

Uiteraard zijn er ook een aantal nieuwe gezichten die we verwelkomen, waarvan Bjorn Syx de meest klinkende naam is. De jonge piloot uit de Westhoek bewees vorig jaar al zijn snelheid en met zijn M3 E30 uit de ateliers van Mats Van Den Brand weten we dat hij ook een bolide heeft die met de top kan meedraaien. We verwachten dan ook meteen snelle tijden van hem! Ook Bart Windmolders is een onbekende in het M Cup peloton en komt voor de dag met een mooie E46.

Ongetwijfeld merkte u al de afwezigheid op van de kampioen van 2019, Gunther Monnens. De voorbije winter keurde de RACB de homologatie goed van de Porsche GT3 type 991 en aangezien Gunther vorig jaar al zo’n wagen had opgebouwd, start hij in de Haspengouw met zijn nieuw speelgoed. De kampioenenwagen en zijn copiloot zien we wel aan het werk, want eigenaar Chris Vandamme neemt voortaan zelf de teugels in handen, bijgestaan door ervaren co Kurt Declerck. We zijn benieuwd hoe snel Chris de aansluiting zal vinden met de M Cup subtop…

RT1
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X