Foto Arthur Viane

 

Didier Bostoen keert met goed gevoel terug van de Rallye des Route du Nord. En dit ondanks het feit dat de voorbereiding niet optimaal was en het team de handdoek vroegtijdig in de ring moest gooien. Didier doet ons zijn verhaal.

“We hebben de wedstrijd niet optimaal kunnen voorbereiden,” steekt Didier van wal. “Hugues Lapouille kwam immers pas zaterdagavond terug van skivakantie. Het was de eerste keer dat ik naast hem plaatsnam. Neem daarbij nog dat hij gebruik maakt van een notasysteem met graden en je begrijpt waarom ik voor de start een beetje onzeker was.”

“Zo zijn we dan zondag van start gegaan. De onzekerheid was er nog wel maar het vertrouwen om er een mooie wedstrijd van te maken overheerste toch. Op de eerste KP klokten we de vijfde tijd. Een kleine vier seconden sneller dan Melissa Debackere, toch een referentiepunt op asfalt. Hugues voelt zich beter op gravel aangezien hij het Franse gravelkampioenschap rijdt.”

RT2
VAS

“Tijdens de derde KP rijden we na ongeveer ¾ van de proef lek met als gevolg geen goede tijd. We houden wel onze vijfde plaats algemeen vast. Daarna slaat de pechduivel echter pas echt toe. Het ritme in de tweede ronde lag een stuk hoger toen halverwege de vierde KP een alarm afging in de wagen. We hebben de proef rustig uitgereden. Aan de flying finish bleek echter dat de riem van de alternator weg was… einde rally dus. Jammer maar dit kan nu eenmaal gebeuren. Het belangrijkste is dat het gevoel en vertrouwen in de wagen top was,” besluit Didier.

BRC
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X