Foto Arthur Viane

 

Didier Bostoen keert met goed gevoel terug van de Rallye des Route du Nord. En dit ondanks het feit dat de voorbereiding niet optimaal was en het team de handdoek vroegtijdig in de ring moest gooien. Didier doet ons zijn verhaal.

“We hebben de wedstrijd niet optimaal kunnen voorbereiden,” steekt Didier van wal. “Hugues Lapouille kwam immers pas zaterdagavond terug van skivakantie. Het was de eerste keer dat ik naast hem plaatsnam. Neem daarbij nog dat hij gebruik maakt van een notasysteem met graden en je begrijpt waarom ik voor de start een beetje onzeker was.”

BRC
VAS

“Zo zijn we dan zondag van start gegaan. De onzekerheid was er nog wel maar het vertrouwen om er een mooie wedstrijd van te maken overheerste toch. Op de eerste KP klokten we de vijfde tijd. Een kleine vier seconden sneller dan Melissa Debackere, toch een referentiepunt op asfalt. Hugues voelt zich beter op gravel aangezien hij het Franse gravelkampioenschap rijdt.”

“Tijdens de derde KP rijden we na ongeveer ¾ van de proef lek met als gevolg geen goede tijd. We houden wel onze vijfde plaats algemeen vast. Daarna slaat de pechduivel echter pas echt toe. Het ritme in de tweede ronde lag een stuk hoger toen halverwege de vierde KP een alarm afging in de wagen. We hebben de proef rustig uitgereden. Aan de flying finish bleek echter dat de riem van de alternator weg was… einde rally dus. Jammer maar dit kan nu eenmaal gebeuren. Het belangrijkste is dat het gevoel en vertrouwen in de wagen top was,” besluit Didier.

Stannic
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X