Foto Arthur Viane

 

Didier Bostoen keert met goed gevoel terug van de Rallye des Route du Nord. En dit ondanks het feit dat de voorbereiding niet optimaal was en het team de handdoek vroegtijdig in de ring moest gooien. Didier doet ons zijn verhaal.

“We hebben de wedstrijd niet optimaal kunnen voorbereiden,” steekt Didier van wal. “Hugues Lapouille kwam immers pas zaterdagavond terug van skivakantie. Het was de eerste keer dat ik naast hem plaatsnam. Neem daarbij nog dat hij gebruik maakt van een notasysteem met graden en je begrijpt waarom ik voor de start een beetje onzeker was.”

“Zo zijn we dan zondag van start gegaan. De onzekerheid was er nog wel maar het vertrouwen om er een mooie wedstrijd van te maken overheerste toch. Op de eerste KP klokten we de vijfde tijd. Een kleine vier seconden sneller dan Melissa Debackere, toch een referentiepunt op asfalt. Hugues voelt zich beter op gravel aangezien hij het Franse gravelkampioenschap rijdt.”

KAMV
BRC

“Tijdens de derde KP rijden we na ongeveer ¾ van de proef lek met als gevolg geen goede tijd. We houden wel onze vijfde plaats algemeen vast. Daarna slaat de pechduivel echter pas echt toe. Het ritme in de tweede ronde lag een stuk hoger toen halverwege de vierde KP een alarm afging in de wagen. We hebben de proef rustig uitgereden. Aan de flying finish bleek echter dat de riem van de alternator weg was… einde rally dus. Jammer maar dit kan nu eenmaal gebeuren. Het belangrijkste is dat het gevoel en vertrouwen in de wagen top was,” besluit Didier.

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X