Foto Arthur Viane

 

Didier Bostoen keert met goed gevoel terug van de Rallye des Route du Nord. En dit ondanks het feit dat de voorbereiding niet optimaal was en het team de handdoek vroegtijdig in de ring moest gooien. Didier doet ons zijn verhaal.

“We hebben de wedstrijd niet optimaal kunnen voorbereiden,” steekt Didier van wal. “Hugues Lapouille kwam immers pas zaterdagavond terug van skivakantie. Het was de eerste keer dat ik naast hem plaatsnam. Neem daarbij nog dat hij gebruik maakt van een notasysteem met graden en je begrijpt waarom ik voor de start een beetje onzeker was.”

“Zo zijn we dan zondag van start gegaan. De onzekerheid was er nog wel maar het vertrouwen om er een mooie wedstrijd van te maken overheerste toch. Op de eerste KP klokten we de vijfde tijd. Een kleine vier seconden sneller dan Melissa Debackere, toch een referentiepunt op asfalt. Hugues voelt zich beter op gravel aangezien hij het Franse gravelkampioenschap rijdt.”

KAMV
RT1

“Tijdens de derde KP rijden we na ongeveer ¾ van de proef lek met als gevolg geen goede tijd. We houden wel onze vijfde plaats algemeen vast. Daarna slaat de pechduivel echter pas echt toe. Het ritme in de tweede ronde lag een stuk hoger toen halverwege de vierde KP een alarm afging in de wagen. We hebben de proef rustig uitgereden. Aan de flying finish bleek echter dat de riem van de alternator weg was… einde rally dus. Jammer maar dit kan nu eenmaal gebeuren. Het belangrijkste is dat het gevoel en vertrouwen in de wagen top was,” besluit Didier.

BRC
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X