20 jaar rally rijden in 2020. En dit reeds 20 jaar met dezelfde copiloot. Er zijn niet veel piloten die dit kunnen zeggen. Wel de piloot van Rallyteam “Vulle Tote”. Het woord is aan Serge Dumortier.

Weet je nog hoe het allemaal begonnen is? Eerste rally? Eerste wagen?
Na een seizoen service te hebben gedaan, besloten mijn schoonbroer en ik om zelf een wagen te bouwen. Zo zijn we gestart in 2000 met een Nissan Sunny 1300cc in de rallysprint van Oudenburg.

20 jaar rally. Dan heb je ongetwijfeld al wat dingen meegemaakt. Wat was voor je het hoogtepunt tot nu toe? En waar word je eigenlijk liefst niet aan herinnerd?
Hoogtepunt is telkens het Criterium van de Omloop van Vlaanderen. Daar kijken we steeds naar uit. Een negatief puntje is de vele mechanische opgaves. Opgaves omwille van het feit dat we “low” budget rijden.

RT2
RT1

Houd je in 2020 vast aan het programma van de laatste jaren of gaan jullie iets speciaal doen in jullie jubileumjaar?
Zoals ieder jaar proberen we terug de kalender af te werken met een 10-tal regionale rally’s waarvan drie met mijn dochter Xenia in het co-zitje, nl. Monteberg, TBR en Aarova.

Ik veronderstel dat jullie opnieuw met de BMW rijden. Staat de wagen al klaar voor het nieuwe seizoen?
We blijven inderdaad met de BMW E46 rijden, de wagen krijgt momenteel nog een opfrisbeurt en de mechaniek + motor wordt gereviseerd.

Wanneer werd jullie rallyteam de Vulle Tote opgericht? Vanwaar deze naam? Wie zit er allemaal in het team?
Een 15-tal jaar geleden op de Monteberg mocht ik de naam Vulle Tote krijgen door collega’s van destijds die aan de start zagen dat we “vulle tote” terug naar boven reden. Zo is deze West-Vlaamse term blijven hangen en werd ons team zo genoemd.
De laatste jaren bestaat ons team uit Ruben Dejaeghere, Leenknegt Yngwie als vaste servicemannen. Samen met hen hebben wij een vaste afspraak op donderdagavond en wordt er aan de wagen gesleuteld. Mathieu Decorte , Lenny Gouwy, Jonas Vermeulen, Jurgen Commeyne die achter de schermen meewerken om de auto startklaar te krijgen. Mirando Vandenkendelaere al 20 jaar als vaste co, Xenia die reeds een 3-tal jaar het co-zitje overneemt bij gelegenheid en de partners van al deze voornoemde gezien er heel wat tijd in deze “hobby” wordt gestoken.

Ook nog een dankwoordje voor de sponsors die ons al jarenlang steunen en blijven steunen zodat wij onze hobby kunnen verder zetten.

VAS
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X