Sinds enkele weken is de ConXioN Omloop van Vlaanderen 2020, gepland op 4 en 5 september, opnieuw opgenomen op de kalender van de Tour European Rally. De wedstrijd maakt ook deel uit van zijn versie voor oldtimers, de Historic Tour European Rally. De wedstrijd in Roeselare zal opnieuw voor de meeste verschillende kampioenschappen meetellen van alle manches van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC).

De organiserende club KAMV gaat in 2020 zelfs nog verder. Voor liefhebbers van klassieke wagens (oldtimers en youngtimers tot 31/12/1990) wordt een sportieve historic regelmatigheidsrally georganiseerd. Een sportieve regelmatigheidswedstrijd, want de deelnemers zullen op de klassementsproeven van de Omloop van Vlaanderen een gemiddelde snelheid van 60 km/h zo nauwkeurig mogelijk moeten benaderen. Een regelmatigheidsrally met een zo hoge gemiddelde snelheid is enkel toegelaten op afgesloten wegen, zoals op de klassementsproeven van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Een première in West-Vlaanderen. In België zijn de enige andere sportieve regelmatigheidsrally’s op afgesloten klassementsproeven de Legend Boucles, de Spa Rally en de Kempenrally.

Het bepalen van de gemiddelde snelheid zal per klassementsproef gebeuren in functie van zijn moeilijkheid zodat het aanhouden van de gemiddelde snelheid mogelijk blijft met elk type voertuig. De essentie van regelmatigheid staat voorop met meerdere elektronische tijdopnames per klassementsproef. Per klassementsproef zal er maar 1 gemiddelde snelheid gehanteerd worden, zodat de categorie ‘regularity’ zo toegankelijk mogelijk blijft zonder het gebruik van complexe tripmasters. Meer informatie op www.omloopvanvlaanderen.be/nl/regularity.

BRC
RT1

“Met de futuristische Sanicentrum E-Rally voor wagen op alternatieve energie, had de ConXioN Omloop van Vlaanderen al een nevenwedstrijd gebaseerd op regelmatigheid,” vertellen Bjorn en Jens Vanoverschelde, verantwoordelijken voor de afstandsbepaling van het roadbook en de plaatsing van de elektronische tijdopnames. “We willen het concept uitbreiden naar oldtimers, want wedstrijden van dat type zijn bij liefhebbers van klassiekers erg populair. In Roeselare willen we begin september met deze historic regularity dezelfde weg inslaan als bij de moderne rally en inzetten op beleving. Enerzijds kunnen de deelnemers zich helemaal uitleven, want de gemiddelde snelheid zal meestal rond de 60 km/h liggen. Anderzijds bieden we een echte regelmatigheidsrally met meerdere tijdsopnames per regelmatigheidsrit. De deelnemers aan deze Historic Regularity zullen verwend worden, want ze krijgen, net als de Sanicentrum E-Rally, hun eigen “Regularity Village” met daarin een eigen servicepark en een exclusieve hospitality.”

De organisatoren van de ConXioN Omloop van Vlaanderen willen wagens van elke generatie in de spotlights zetten. Het spektakel zal nog meer dan vorig jaar compleet en erg gevarieerd zijn in Roeselare en omgeving op 4 en 5 september 2020. Blokkeer alvast dit weekend in je agenda. Je zal er geen spijt van hebben.

VAS
RT1
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
X