Sinds enkele weken is de ConXioN Omloop van Vlaanderen 2020, gepland op 4 en 5 september, opnieuw opgenomen op de kalender van de Tour European Rally. De wedstrijd maakt ook deel uit van zijn versie voor oldtimers, de Historic Tour European Rally. De wedstrijd in Roeselare zal opnieuw voor de meeste verschillende kampioenschappen meetellen van alle manches van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC).

De organiserende club KAMV gaat in 2020 zelfs nog verder. Voor liefhebbers van klassieke wagens (oldtimers en youngtimers tot 31/12/1990) wordt een sportieve historic regelmatigheidsrally georganiseerd. Een sportieve regelmatigheidswedstrijd, want de deelnemers zullen op de klassementsproeven van de Omloop van Vlaanderen een gemiddelde snelheid van 60 km/h zo nauwkeurig mogelijk moeten benaderen. Een regelmatigheidsrally met een zo hoge gemiddelde snelheid is enkel toegelaten op afgesloten wegen, zoals op de klassementsproeven van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Een première in West-Vlaanderen. In België zijn de enige andere sportieve regelmatigheidsrally’s op afgesloten klassementsproeven de Legend Boucles, de Spa Rally en de Kempenrally.

Het bepalen van de gemiddelde snelheid zal per klassementsproef gebeuren in functie van zijn moeilijkheid zodat het aanhouden van de gemiddelde snelheid mogelijk blijft met elk type voertuig. De essentie van regelmatigheid staat voorop met meerdere elektronische tijdopnames per klassementsproef. Per klassementsproef zal er maar 1 gemiddelde snelheid gehanteerd worden, zodat de categorie ‘regularity’ zo toegankelijk mogelijk blijft zonder het gebruik van complexe tripmasters. Meer informatie op www.omloopvanvlaanderen.be/nl/regularity.

KAMV
VAS

“Met de futuristische Sanicentrum E-Rally voor wagen op alternatieve energie, had de ConXioN Omloop van Vlaanderen al een nevenwedstrijd gebaseerd op regelmatigheid,” vertellen Bjorn en Jens Vanoverschelde, verantwoordelijken voor de afstandsbepaling van het roadbook en de plaatsing van de elektronische tijdopnames. “We willen het concept uitbreiden naar oldtimers, want wedstrijden van dat type zijn bij liefhebbers van klassiekers erg populair. In Roeselare willen we begin september met deze historic regularity dezelfde weg inslaan als bij de moderne rally en inzetten op beleving. Enerzijds kunnen de deelnemers zich helemaal uitleven, want de gemiddelde snelheid zal meestal rond de 60 km/h liggen. Anderzijds bieden we een echte regelmatigheidsrally met meerdere tijdsopnames per regelmatigheidsrit. De deelnemers aan deze Historic Regularity zullen verwend worden, want ze krijgen, net als de Sanicentrum E-Rally, hun eigen “Regularity Village” met daarin een eigen servicepark en een exclusieve hospitality.”

De organisatoren van de ConXioN Omloop van Vlaanderen willen wagens van elke generatie in de spotlights zetten. Het spektakel zal nog meer dan vorig jaar compleet en erg gevarieerd zijn in Roeselare en omgeving op 4 en 5 september 2020. Blokkeer alvast dit weekend in je agenda. Je zal er geen spijt van hebben.

RT1
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X