Van bij de start nam Tobias Brüls het commando met de Peugeot 208 R2 van Chazel. Nochtans gaf Thibaud Mazuin zich niet meteen gewonnen. De Peugeot-rijder uit Namen realiseerde de helft van de snelste tijden, evenveel als Tobias Brüls, maar de kloof dichten lukte hem niet.

“Op de tweede proef in Amel, een nieuwe proef, heb ik vanochtend een paaltje geraakt en liet ik de motor afslaan. Dat kostte me een 20-tal seconden. De rest van de dag kon ik mijn voorsprong wel controleren,” vertelde Tobias Brüls, die voor het tweede jaar op rij de sterkste was in eigen streek.

BRC
KAMV

Thibaud Mazuin strandde op 20″2 van de zege: “We zaten er deze keer kort bij, maar het was net niet genoeg om Tobias in eigen streek te kloppen. Jammer.”

Na de vroege opgave van Vertommen, eindigde Charles Munster op de derde plaats met zijn Opel Adam Cup. “Dit was mijn eerste kennismaking met de technische proeven van de East Belgian Rally. Ik heb de eerste ronde gebruikt om mijn draai te vinden om vervolgens het tempo te verhogen. Helaas reden we lek op de proef van Sankt-Vith. We wisselden het wiel op de proef, maar de laatste moer bleek niet te passen. Daardoor verloren we meer dan drie minuten. Maar, finishen was ons hoofddoel en dat is gelukt,” vertelde Charles.

Voor de volledigheid vermelden we nog dat Timo van der Marel de categorie voor R2’s won en daarmee ook de Belgische titel behaalde in de klasse met zijn Opel Adam R2.

Tussenstand (8/9) : 1. G. Munster 92; 2. T. Brüls 48; 3. G. Pyck 45; 4. Th. Mazuin 26; 5. Ch. Munster 19; 6. A. Molle 18; 7. G. Snaet 17; 8. J. Wagemans 10; 9. V. Vertommen 9; 10. A. Boxoen 8; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5…

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X