De Tieltse Automobielclub en AMC St. Vith organiseren dit weekend de 14de East Belgian Rally. Niks speciaals onder de zon hoor ik jullie denken. Nummer 14 is echter voor beide clubs een jubileumeditie. Het is immers voor de 10de keer dat beide clubs de East Belgian Rally samen inrichten.

Het begon allemaal met de Ardenne Bleue Rally in 2005, de opvolger van de Boucles de Spa. In 2007 verhuisde het rallycentrum van Spa-Francorchamps naar St. Vith. Ook de naam van de wedstrijd veranderde in East Belgian Rally. Om verschillende redenen werd de editie van 2009 geannuleerd. Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de wedstrijd.

Na heel wat vergaderingen werd een akkoord gevonden tussen de Tieltse Automobiel Club, AMC St. Vith en de gemeenten rondom Saint Vith. De wedstrijd verhuisde van het begin van de kalender naar het najaar.

RT2
BRC

Tot op heden werken AMC St. Vith en de Tieltse Automobielclub nog steeds samen bij het inrichten van de East Belgian Rally. Niet evident als je weet dat de afstand tussen beide plaatsen een slordige 250 km is. “Alles loopt ondertussen wel veel vlotter als in de beginjaren,” weet Boudewijn Baertsoen ons te vertellen. “Na zo veel jaren weet iedereen wat er van hem verwacht wordt.”

RT2
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X