De Tieltse Automobielclub en AMC St. Vith organiseren dit weekend de 14de East Belgian Rally. Niks speciaals onder de zon hoor ik jullie denken. Nummer 14 is echter voor beide clubs een jubileumeditie. Het is immers voor de 10de keer dat beide clubs de East Belgian Rally samen inrichten.

Het begon allemaal met de Ardenne Bleue Rally in 2005, de opvolger van de Boucles de Spa. In 2007 verhuisde het rallycentrum van Spa-Francorchamps naar St. Vith. Ook de naam van de wedstrijd veranderde in East Belgian Rally. Om verschillende redenen werd de editie van 2009 geannuleerd. Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de wedstrijd.

Stannic_animatie
RT1

Na heel wat vergaderingen werd een akkoord gevonden tussen de Tieltse Automobiel Club, AMC St. Vith en de gemeenten rondom Saint Vith. De wedstrijd verhuisde van het begin van de kalender naar het najaar.

Tot op heden werken AMC St. Vith en de Tieltse Automobielclub nog steeds samen bij het inrichten van de East Belgian Rally. Niet evident als je weet dat de afstand tussen beide plaatsen een slordige 250 km is. “Alles loopt ondertussen wel veel vlotter als in de beginjaren,” weet Boudewijn Baertsoen ons te vertellen. “Na zo veel jaren weet iedereen wat er van hem verwacht wordt.”

RT2
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X