De Tieltse Automobielclub en AMC St. Vith organiseren dit weekend de 14de East Belgian Rally. Niks speciaals onder de zon hoor ik jullie denken. Nummer 14 is echter voor beide clubs een jubileumeditie. Het is immers voor de 10de keer dat beide clubs de East Belgian Rally samen inrichten.

Het begon allemaal met de Ardenne Bleue Rally in 2005, de opvolger van de Boucles de Spa. In 2007 verhuisde het rallycentrum van Spa-Francorchamps naar St. Vith. Ook de naam van de wedstrijd veranderde in East Belgian Rally. Om verschillende redenen werd de editie van 2009 geannuleerd. Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de wedstrijd.

Na heel wat vergaderingen werd een akkoord gevonden tussen de Tieltse Automobiel Club, AMC St. Vith en de gemeenten rondom Saint Vith. De wedstrijd verhuisde van het begin van de kalender naar het najaar.

BRC
RT1

Tot op heden werken AMC St. Vith en de Tieltse Automobielclub nog steeds samen bij het inrichten van de East Belgian Rally. Niet evident als je weet dat de afstand tussen beide plaatsen een slordige 250 km is. “Alles loopt ondertussen wel veel vlotter als in de beginjaren,” weet Boudewijn Baertsoen ons te vertellen. “Na zo veel jaren weet iedereen wat er van hem verwacht wordt.”

RT2
BRC
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X