De Tieltse Automobielclub en AMC St. Vith organiseren dit weekend de 14de East Belgian Rally. Niks speciaals onder de zon hoor ik jullie denken. Nummer 14 is echter voor beide clubs een jubileumeditie. Het is immers voor de 10de keer dat beide clubs de East Belgian Rally samen inrichten.

Het begon allemaal met de Ardenne Bleue Rally in 2005, de opvolger van de Boucles de Spa. In 2007 verhuisde het rallycentrum van Spa-Francorchamps naar St. Vith. Ook de naam van de wedstrijd veranderde in East Belgian Rally. Om verschillende redenen werd de editie van 2009 geannuleerd. Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de wedstrijd.

Na heel wat vergaderingen werd een akkoord gevonden tussen de Tieltse Automobiel Club, AMC St. Vith en de gemeenten rondom Saint Vith. De wedstrijd verhuisde van het begin van de kalender naar het najaar.

BRC
Stannic

Tot op heden werken AMC St. Vith en de Tieltse Automobielclub nog steeds samen bij het inrichten van de East Belgian Rally. Niet evident als je weet dat de afstand tussen beide plaatsen een slordige 250 km is. “Alles loopt ondertussen wel veel vlotter als in de beginjaren,” weet Boudewijn Baertsoen ons te vertellen. “Na zo veel jaren weet iedereen wat er van hem verwacht wordt.”

RT1
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X