De 60e ConXioN Omloop van Vlaanderen is een van de fraaiste rally’s in België, welke dit jaar ook deel uitmaakt van de rallykalender van het Open Nederlands Rallykampioenschap. Rondom Roeselare staat een fantastisch parkoers met uitdagende klassementsproeven de deelnemers op 6 en 7 september te wachten. Het seizoen van het Nederlands-Belgische duo Bob de Jong/Bjorn Degandt kan nu al geslaagd worden genoemd, maar de Hyundai-equipe hoopt daar in Vlaanderen nog een mooi vervolg aan te geven. Voor West-Vlaming Bjorn Degandt begon het rallyvirus in de Omloop van Vlaanderen te kriebelen in 1985!

In 2016 namen Bob de Jong en Bjorn Degandt voor het eerst samen aan de Omloop van Vlaanderen deel, met de DS3 R5; een achtste plaats was toen het eindresultaat. Sindsdien hebben zij er niet meer gereden, maar met 12 deelnames voor Bjorn Degandt en 3 voor Bob de Jong is de equipe in ieder geval bekend met de omstandigheden. Bob de Jong scoorde bovendien met de Mitsubishi WRC in 2012 en 2014 al twee keer een podiumresultaat en hij is optimistisch voor de komende editie: “Bjorn en ik hebben tot nu toe een uitstekend seizoen en lieten onlangs in Sulingen zien dat we de internationale concurrentie ook bij kunnen houden. Normaal gezien zal de top-3 in Vlaanderen een lastige opgave worden, maar we hopen toch in de buurt van de top-5 te kunnen finishen. Maar bovenal willen we plezier beleven aan deze mooie rally.” De sympathieke Hyundai-rijder neemt na 4 van de 7 rally’s om de Nederlandse rallytitel de eerste positie in, na onder meer twee tweede plaatsen (Zuiderzee en ELE) en een schitterende overwinning in de GTC Rally.

Met 20 klassementsproeven over 2 dagen en met 199 km aan wedstrijdkilometers biedt de 60e ConXioN Omloop van Vlaanderen een uitdagende route rond Roeselare. De Belgische top is vertegenwoordigd met meer dan 10 R5’s en een aantal snelle Porsche’s. Een van de Porsche-coureurs is meervoudig Belgisch kampioen Patrick Snijers, juist de man die in 1985 Bjorn Degandt inspireerde, toen hij in Westrozebeke (waar Degandt opgroeide) als 10-jarige tijdens de service even plaats mocht nemen in diens Lancia Delta! Voor de 44-jarige Degandt is de Omloop van Vlaanderen het hoogtepunt van het seizoen: “De Omloop betekent ook zeker ‘back tot he roots’ voor mij; hier liggen veel herinneringen en voel ik mij zeer thuis. Ik draag de organisatie van de rally ook een warm hart toe,” aldus Bjorn Degandt, nu woonachtig in Wommelgem. “En met de goede resultaten dit jaar met Bob in de Hyundai kijk ik er enorm naar uit. We gaan ons vermaken, maar ook het publiek en hopelijk kunnen we dan ook nog een mooi resultaat toevoegen op jacht naar de Nederlandse titel.”

VAS
KAMV

De Omloop van Vlaanderen start op vrijdag 6 september om 17:30 uur voor een eerste etappe met 5 klassementsproeven. Op zaterdag 7 september is de herstart om 8:00 uur en de finish is die dag voorzien om 21:30 uur. Op zaterdag worden er 15 klassementsproeven verreden.

RT1
BRC
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X