Met de 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen begint het Jobfixers Belgian Rally Championship vrijdag in Roeselare aan het tweede deel van het seizoen 2019. Vincent Verschueren en Stéphane Prévot mikken met de GoDrive Skoda Fabia R5 op het podium in de wedstrijd die Vincent in 2017 won.

De zomervakantie heeft lang geduurd voor Vincent Verschueren, die geen voorbereidingswedstrijd heeft gereden. “Vorig jaar reed ik de Rally van Staden, maar deze keer zullen we enkel de shakedown rijden. De honger om terug het stuur van de Skoda Fabia R5 te nemen is heel groot. Die twee maanden hebben lang genoeg geduurd,” lacht Vincent Verschueren, die als toeschouwer de Rally van Duitsland volgde. “Mijn concurrenten zullen meer ritme hebben. Pieter Tsjoen had een goed ritme in Staden en in Duitsland, terwijl Sébastien Bedoret ongetwijfeld een belangrijke stap heeft gezet. Hij heeft Staden gewonnen, draaide sterke tijden in Duitsland en hij start met de nieuwe Fabia R5 Evo. De Evo zal zeker beter zijn op het vlak van tractie en motorvermogen.”

In de Renties Ypres Rally klokte Vincent Verschueren sterke tijden, wat vertrouwen geeft voor de klassieker in West-Vlaanderen. “In Ieper was mijn doelstelling als eerste niet-Volkswagen te finishen en we waren goed op weg om dat te realiseren. Tot een onderdeel in de versnellingsbak brak. In Roeselare start ik met dezelfde doelstelling. En dan zijn er nog Adrian Fernémont, Ghislain de Mevius en Kevin Demaerschalk. Het zal een mooie strijd worden,” vertelt Vincent. “Ik verwacht trouwens een moeilijke editie. Als het weer wisselvallig is, dan wordt het veel moeilijker. Ik herinner me de felle regenbui in 2017, toen ik vol in strijd was met Andy Lefevere voor de overwinning.”

RT1
VAS

“We rijden vooraf nog de shakedown en daar is het de bedoeling om terug het goede gevoel te krijgen, want we moeten vrijdagavond snel in het juiste ritme zitten. We moeten er meteen staan op de eerste proeven. We zijn er klaar voor!”

De ConXioN Omloop van Vlaanderen opent vrijdagavond om 17h30 in Roeselare met 5 klassementsproeven. Zaterdag staan nog eens 15 klassementsproeven op het programma, samen goed voor 199 km tegen de chrono.

VAS
KAMV
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X