Afgelopen weekend verscheen SRP-Racing aan de start van de Short Rally Kasterlee, de thuiswedstrijd van copiloot Han De Bock. Samen met zijn piloot Stefan Van Craenenbroeck waren ze gebrand op een goede uitslag en wilden zij het hoge ritme uit de vorige wedstrijden meteen doortrekken. Wederom geen gemakkelijke opgave met o.a. de ongenaakbare Piet Van Hoof, goed voor 12 overwinningen in Kasterlee, een heroptredende Erik Van Loon in een Impreza S14 WRC, enkele moderne R5’s en een resem Evo’s en snelle BMW’s aan de start. Zeker door het warme en droge weer en de aard van het Kempische parcours kunnen de BMW M3’s hun power ten volle aanspreken en zullen zij zeker een rol van betekenis gaan spelen in deze wedstrijd.

Ondanks een kleine spin aan het begin van de proef, werd toch al een zevende tijd geklokt op KP1. Tom Ceuppens in de BMW E87 130i zette net één seconde minder op de tabellen en was daarmee de snelste Belg. Eerste Belgische team en 2de Mitsubishi na Piet Van Hoof zou het einddoel van de SRP-jongens worden. In de wetenschap dat er een vijftal seconden verloren gingen met de spin, besloten Stefan en Han om hetzelfde tempo aan te houden voor de tweede proef. Deze verliep vlotjes in het showgedeelte van de proef maar zoals eens te meer zat het venijn hem weer in de staart. De staart als zijnde het laatste gedeelte van de proef, bedoelen we dan… Stefan doet het relaas: “Ik denk dat we iets te snel zijn toegekomen in een snelle maar onoverzichtelijke linkse bocht en we iets te vroeg zijn beginnen couperen. We zijn uit de coupure gegooid en aan het schuiven gegaan. We schoven van de ene kant van de weg naar de andere kant waar we ondersteboven tot stilstand kwamen in een gracht. Zoals Juha Kankunnen het reeds zo mooi kon zeggen: The speed was ok but the corner was too tight. Het was niet eens zo een zware impact maar er is wel wat carrosserieschade aan onze Mitsubishi. Mechanisch zal het wel nogal meevallen en ook de rolkooi is niet geraakt. In de komende weken zullen we alle schade opmeten. Helaas zal de wagen niet klaar geraken voor de Aarova Short Rally die al binnen drie weken op het programma staat. Onze middelen zijn helaas beperkt dus we gaan eerst samen met onze mecaniciens bekijken wat mogelijk is…” aldus een ontgoochelde Stefan Van Craenenbroeck.

KAMV
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X