Met de Renties Ypres Rally staat dit weekend de topaffiche van het Jobfixers Belgian Rally Championship op het programma. Dat geldt zeker voor Vincent Verschueren en Stéphane Prévot, die de kleuren verdedigen van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune. De Skoda-rijder komt goed voorbereid en met vertrouwen aan de start.

Dat vertrouwen werd gesterkt door de knappe prestatie in Wervik, waar Vincent Verschueren de zege had gepakt zonder een foutje op de allerlaatste proef. “Wervik is een pure test voor Ieper. Op die laatste proef ging ik bewust op zoek naar de limiet van de auto en daardoor maakte ik een kleine schuiver. Als ik voor de overwinning had gereden, dan zou ik die schuiver zeker niet gemaakt hebben. Het was puur in functie van het testwerk.”

En dat testwerk geeft Vincent een positief gevoel voor de start in Ieper. “In het begin van het seizoen waren we echt de verkeerde richting ingeslagen. De banden werkten niet en de settings waren ook niet goed. Nu draaien we weer toptijden. Afgelopen zondag heb ik uitvoerig kunnen testen. Ik wil dit weekend weer meestrijden in de kopgroep. Maar, voor mij zijn de Volkswagens wel favoriet. Ik denk dat zij net wat efficiënter gaan zijn. Tussen de Skoda’s zal het ook spannend worden, met een snelle Sébastien Bedoret en Freddy Loix die zijn comeback maakt. Wees maar zeker dat Freddy hard zal gaan. Ik ben benieuwd welke gevolgen de hitte zal hebben. Wanneer het heel warm is, dan ziet de mechaniek harder af. Vooral de transmissie en de remmen. En fysiek worden de rijders dan ook op de proef gesteld. Gezond eten en veel drinken is dan de boodschap.”

BRC
VAS

Voor Vincent Verschueren is de ambitie in deze Renties Ypres Rally duidelijk. “Ik ga er geen positie op kleven, maar ik wil van bij de start vooraan mee zijn. Ieper is een heel lange en zware rally waarin altijd veel gebeurt. Donderdagavond zou ik op de qualifying stage in Nieuwkerke toch een top 5 willen rijden om vrijdag meteen mee te zijn. Die Qualifying Stage, daar kijk ik naar uit. Het is een uitdaging om meteen een toptijd op de tabellen te zetten, met amper twee kansen!”

Het is duidelijk dat Vincent Verschueren en Stéphane Prévot mikken op een topresultaat in de Renties Ypres Rally, dei vrijdagavond van start gaat.

KAMV
RT1
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X