Met de Renties Ypres Rally staat dit weekend de topaffiche van het Jobfixers Belgian Rally Championship op het programma. Dat geldt zeker voor Vincent Verschueren en Stéphane Prévot, die de kleuren verdedigen van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune. De Skoda-rijder komt goed voorbereid en met vertrouwen aan de start.

Dat vertrouwen werd gesterkt door de knappe prestatie in Wervik, waar Vincent Verschueren de zege had gepakt zonder een foutje op de allerlaatste proef. “Wervik is een pure test voor Ieper. Op die laatste proef ging ik bewust op zoek naar de limiet van de auto en daardoor maakte ik een kleine schuiver. Als ik voor de overwinning had gereden, dan zou ik die schuiver zeker niet gemaakt hebben. Het was puur in functie van het testwerk.”

En dat testwerk geeft Vincent een positief gevoel voor de start in Ieper. “In het begin van het seizoen waren we echt de verkeerde richting ingeslagen. De banden werkten niet en de settings waren ook niet goed. Nu draaien we weer toptijden. Afgelopen zondag heb ik uitvoerig kunnen testen. Ik wil dit weekend weer meestrijden in de kopgroep. Maar, voor mij zijn de Volkswagens wel favoriet. Ik denk dat zij net wat efficiënter gaan zijn. Tussen de Skoda’s zal het ook spannend worden, met een snelle Sébastien Bedoret en Freddy Loix die zijn comeback maakt. Wees maar zeker dat Freddy hard zal gaan. Ik ben benieuwd welke gevolgen de hitte zal hebben. Wanneer het heel warm is, dan ziet de mechaniek harder af. Vooral de transmissie en de remmen. En fysiek worden de rijders dan ook op de proef gesteld. Gezond eten en veel drinken is dan de boodschap.”

RT1
RT2

Voor Vincent Verschueren is de ambitie in deze Renties Ypres Rally duidelijk. “Ik ga er geen positie op kleven, maar ik wil van bij de start vooraan mee zijn. Ieper is een heel lange en zware rally waarin altijd veel gebeurt. Donderdagavond zou ik op de qualifying stage in Nieuwkerke toch een top 5 willen rijden om vrijdag meteen mee te zijn. Die Qualifying Stage, daar kijk ik naar uit. Het is een uitdaging om meteen een toptijd op de tabellen te zetten, met amper twee kansen!”

Het is duidelijk dat Vincent Verschueren en Stéphane Prévot mikken op een topresultaat in de Renties Ypres Rally, dei vrijdagavond van start gaat.

RallyTime animated
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X