Vele rallyfans keken waarschijnlijk verbaasd op toen Bert Coene zich inschreef met een Ford Fiesta R5. Wie Bert Coene zegt, denkt er meteen de Mitsubishi Lancer bij. Zijn echte volgers zagen het waarschijnlijk wel aankomen. Bert keek er immers al langer naar uit om met een R5 te starten. Na 20 jaar rally is het zover in zijn 15de deelname aan de Ypres Rally.

Het idee om met dit seizoen met een R5 te starten, was er al langer?
Dat klopt. Even hebben we eraan gedacht met een R5 te starten in Moorslede. Dit plan werd opgeborgen om verschillende redenen. Enerzijds vond ik het te duur voor een rallysprint en anderzijds had van den Heuvel nog niet echt iets concreets om te verhuren.
Ondertussen kocht van den Heuvel een Ford Fiesta R5 bij met de bedoeling om deze in de verhuur te steken.
Zelf maakten we plannen om in de Omloop van Vlaanderen met iets speciaals uit te pakken.

Maar het werd dan toch Ieper met de Fiesta R5?
Er werd voorgesteld om in Ieper, voor onze 15de deelname, met een R5 te starten. Alles kwam in een stroomversnelling en in een week tijd kregen we het budget samen. Het is natuurlijk makkelijker om iemand te overtuigen voor Ieper dan voor een sprint. Alhoewel er geen nieuwe sponsors bij kwamen, de meeste van de huidige sponsors geloofden in het verhaal en zo werd dit redelijk rap concreet.
De keuze voor de Fiesta R5 is ook een logische keuze. Het is de gemakkelijkste R5 om mee te rijden volgens Pieter-Jan en Jasper.

RallyTime animated
RT1

Dit weekend is het zover. Met welk gevoel ga je vertrekken richting Ieper?
Met een goed gevoel. Eigenlijk is het Wouter Muylle die me overtuigd heeft… laatst zei hij nog, Bert je moet er niet altijd van klappen, je moet het doen. We gaan ons in de eerste plaats amuseren. Daarnaast leert de voorbije 15 jaar Ieper me dat, wanneer je gespaard blijft van mechanische pech en lekke banden, je op regelmaat een mooi resultaat kan neerzetten.

63ste OVV
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X