Door zijn plaats op de rallykalender is de Rally van Wervik de wedstrijd bij uitstek als voorbereiding op de Renties Ypres Rally. Voeg daaraan toe dat de wedstrijd ook meetelt voor het Britse Protyre Asphalt Rally Championship en je krijgt een ongezien deelnemersveld voor een regionale wedstrijd.

Meer dan 150 teams slaan dit weekend hun tenten op in de tabaksstad. Dertien R5 wagens, vijf WRC’s, drie GT3’s, een resem BMW’s… en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Redenen genoeg om zaterdag af te zakken naar Wervik.

Een pronostiek maken wordt moeilijk. Bedoret en Verschueren hebben de beste troeven in handen. Ze kennen hun wagen en beschikken over het nodige wedstrijdritme. Thuisrijder Vanneste heeft dan weer een Polo R5 ter beschikking en toonde in het verleden reeds dat hij niet veel nodig heeft om in het juiste ritme te zitten. En dan hebben we ook nog Freddy Loix die ongetwijfeld de knepen van het vak niet verleerd zal zijn. Of komt de winnaar, net zoals vorig jaar, van over het kanaal?

RT2
VAS

Steven Dolfen staat aan de start met de Opel Adam R2 en wordt het referentiepunt bij de voortrekkers. Hij zal vooral moeten afrekenen met Molle, Vanbeveren en Heuninck.

Bij de historics is Paul Lietaer favoriet. Met welke wagen hij zal starten, is nog niet geweten. Verder zien we onder meer Vanwijnsberghe (Celica) , Merlevede (BMW M3), Fonteyne (Volvo 240), Vankemmel (Ascona), Kerckhof (BMW M3) op de deelnemerslijst.

Het parkoers is identiek als vorig jaar. Er worden vier lussen gereden met telkens de gekende proeven van Geluwe, Kruiseke en Wervik.

Timing:

Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4
GELUWE 8u35 11u45 14u55 18u05
KRUISEKE 8u57 12u07 15u17 18u27
WERVIK 9u30 12u40 15u50 19u00

Tickets zijn te koop in het rallycentrum (Magdalenastraat 29, 8940 Wervik) en op de proeven en kosten 15 euro. Een programmaboekje kost 5 euro.

VAS
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X