Copyright Foto: Sandro Delaere

Dit weekend staan er meer dan 150 wagens aan de start in Wervik. 150 teams met uiteenlopende verwachtingen. Sommige komen om zich voor te bereiden op de Rally van Ieper. Anderen, waaronder heel wat Britten, strijden voor de punten in hun kampioenschap. En dan zijn er ook teams die hun eerste stappen zetten in de rallysport. Tot deze laatste categorie behoren Harm en Jasper Boutte.

“Reeds van jongs af aan zijn we beiden gepassioneerd door de rallysport. Het is dan ook reeds een tijdje dat we het idee hebben om eens zelf deel te nemen aan een echte rallywedstrijd,” vertelt Jasper. “Dit jaar is het zover en hebben we iets concreet op poten gezet.”

Op de deelnemerslijst staan jullie ingeschreven met een Peugeot 106.
“Deze wagen huren we bij Stefaan Vanneste. De ondertussen gekende oranje Peugeot heeft een goede reputatie en is bovendien een leuke wagen. Voor de service doen we een beroep op Philcars.”

RT1
VAS

Wat verwachten jullie van deze eerste deelname?
“In eerste instantie rijden we puur voor de belevenis. Daarnaast willen we natuurlijk graag aankomen. Het is de bedoeling om elk twee ronden het stuur in handen te nemen. We zijn niet in ieder geval niet van plan om onze tijden meteen te gaan analyseren.”

Komt er nog een vervolg?
“Voorlopig is dit een eenmalig optreden. Verdere plannen zijn er nog niet gemaakt. Maar wie weet komt er nog een vervolg als alles goed gaat.”

“Tot slot willen we willen graag de mensen bedanken die ons een duwtje in de rug gaven. Onze sponsors JH Construct, Trompet grafisch ontwerp en evenementenbureau, Abito en Demuynck Thomas timmerwerken,” besluit Jasper. “En natuurlijk ook het Noma Rallyteam voor het gebruik van wat materiaal.”

RT1
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X