Copyright Foto: Sandro Delaere

Dit weekend staan er meer dan 150 wagens aan de start in Wervik. 150 teams met uiteenlopende verwachtingen. Sommige komen om zich voor te bereiden op de Rally van Ieper. Anderen, waaronder heel wat Britten, strijden voor de punten in hun kampioenschap. En dan zijn er ook teams die hun eerste stappen zetten in de rallysport. Tot deze laatste categorie behoren Harm en Jasper Boutte.

“Reeds van jongs af aan zijn we beiden gepassioneerd door de rallysport. Het is dan ook reeds een tijdje dat we het idee hebben om eens zelf deel te nemen aan een echte rallywedstrijd,” vertelt Jasper. “Dit jaar is het zover en hebben we iets concreet op poten gezet.”

Op de deelnemerslijst staan jullie ingeschreven met een Peugeot 106.
“Deze wagen huren we bij Stefaan Vanneste. De ondertussen gekende oranje Peugeot heeft een goede reputatie en is bovendien een leuke wagen. Voor de service doen we een beroep op Philcars.”

VAS
KAMV

Wat verwachten jullie van deze eerste deelname?
“In eerste instantie rijden we puur voor de belevenis. Daarnaast willen we natuurlijk graag aankomen. Het is de bedoeling om elk twee ronden het stuur in handen te nemen. We zijn niet in ieder geval niet van plan om onze tijden meteen te gaan analyseren.”

Komt er nog een vervolg?
“Voorlopig is dit een eenmalig optreden. Verdere plannen zijn er nog niet gemaakt. Maar wie weet komt er nog een vervolg als alles goed gaat.”

“Tot slot willen we willen graag de mensen bedanken die ons een duwtje in de rug gaven. Onze sponsors JH Construct, Trompet grafisch ontwerp en evenementenbureau, Abito en Demuynck Thomas timmerwerken,” besluit Jasper. “En natuurlijk ook het Noma Rallyteam voor het gebruik van wat materiaal.”

Stannic_animatie
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X