Copyright Foto: Sandro Delaere

Dit weekend staan er meer dan 150 wagens aan de start in Wervik. 150 teams met uiteenlopende verwachtingen. Sommige komen om zich voor te bereiden op de Rally van Ieper. Anderen, waaronder heel wat Britten, strijden voor de punten in hun kampioenschap. En dan zijn er ook teams die hun eerste stappen zetten in de rallysport. Tot deze laatste categorie behoren Harm en Jasper Boutte.

“Reeds van jongs af aan zijn we beiden gepassioneerd door de rallysport. Het is dan ook reeds een tijdje dat we het idee hebben om eens zelf deel te nemen aan een echte rallywedstrijd,” vertelt Jasper. “Dit jaar is het zover en hebben we iets concreet op poten gezet.”

Op de deelnemerslijst staan jullie ingeschreven met een Peugeot 106.
“Deze wagen huren we bij Stefaan Vanneste. De ondertussen gekende oranje Peugeot heeft een goede reputatie en is bovendien een leuke wagen. Voor de service doen we een beroep op Philcars.”

RT2
RallyTime animated

Wat verwachten jullie van deze eerste deelname?
“In eerste instantie rijden we puur voor de belevenis. Daarnaast willen we natuurlijk graag aankomen. Het is de bedoeling om elk twee ronden het stuur in handen te nemen. We zijn niet in ieder geval niet van plan om onze tijden meteen te gaan analyseren.”

Komt er nog een vervolg?
“Voorlopig is dit een eenmalig optreden. Verdere plannen zijn er nog niet gemaakt. Maar wie weet komt er nog een vervolg als alles goed gaat.”

“Tot slot willen we willen graag de mensen bedanken die ons een duwtje in de rug gaven. Onze sponsors JH Construct, Trompet grafisch ontwerp en evenementenbureau, Abito en Demuynck Thomas timmerwerken,” besluit Jasper. “En natuurlijk ook het Noma Rallyteam voor het gebruik van wat materiaal.”

BRC
RT1
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X