Copyright Foto: Sandro Delaere

Dit weekend staan er meer dan 150 wagens aan de start in Wervik. 150 teams met uiteenlopende verwachtingen. Sommige komen om zich voor te bereiden op de Rally van Ieper. Anderen, waaronder heel wat Britten, strijden voor de punten in hun kampioenschap. En dan zijn er ook teams die hun eerste stappen zetten in de rallysport. Tot deze laatste categorie behoren Harm en Jasper Boutte.

“Reeds van jongs af aan zijn we beiden gepassioneerd door de rallysport. Het is dan ook reeds een tijdje dat we het idee hebben om eens zelf deel te nemen aan een echte rallywedstrijd,” vertelt Jasper. “Dit jaar is het zover en hebben we iets concreet op poten gezet.”

Op de deelnemerslijst staan jullie ingeschreven met een Peugeot 106.
“Deze wagen huren we bij Stefaan Vanneste. De ondertussen gekende oranje Peugeot heeft een goede reputatie en is bovendien een leuke wagen. Voor de service doen we een beroep op Philcars.”

Stannic_animatie
RT1

Wat verwachten jullie van deze eerste deelname?
“In eerste instantie rijden we puur voor de belevenis. Daarnaast willen we natuurlijk graag aankomen. Het is de bedoeling om elk twee ronden het stuur in handen te nemen. We zijn niet in ieder geval niet van plan om onze tijden meteen te gaan analyseren.”

Komt er nog een vervolg?
“Voorlopig is dit een eenmalig optreden. Verdere plannen zijn er nog niet gemaakt. Maar wie weet komt er nog een vervolg als alles goed gaat.”

“Tot slot willen we willen graag de mensen bedanken die ons een duwtje in de rug gaven. Onze sponsors JH Construct, Trompet grafisch ontwerp en evenementenbureau, Abito en Demuynck Thomas timmerwerken,” besluit Jasper. “En natuurlijk ook het Noma Rallyteam voor het gebruik van wat materiaal.”

RT2
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X