Op zijn 23ste is Ole Christian Veiby een van de meest ervaren jonge talenten in het Wereldkampioenschap. De Noor is dit seizoen actief in WRC2 met een Volkswagen Polo R5, maar in Ieper komt hij aan de start met een Hyundai i20 R5. Een ideale kans voor Ole Christian om eens te proeven van een andere R5, nadat hij vorig jaar met een Skoda Fabia R5 en een Citroën C3 R5 actief was. Maar, het is ook een mooie kans om de parcourskennis die hij vorig jaar heeft opgedaan om te zetten in een mooi resultaat in een van de mooiste asfaltrally’s van Europa.

“Ik heb echt van de Ypres Rally genoten vorig jaar. Het is een heel speciale wedstrijd met een unieke sfeer en je hebt er ervaring nodig. Het is ongelofelijk,” vertelt Ole Christian, die zich vorig jaar vrijdagavond liet verrassen. Zijn 21ste plaats weerspiegelde niet zijn prestatie, want de Noor deed zaterdagochtend beroep op Rally2 om zijn wedstrijd te vervolgen, met de nodige straftijd. Het parcours zal hij zeker niet onderschatten.
“Nog voor ik vorig jaar voor de eerste keer startte in Ieper, wist ik dat het een erg verraderlijke wedstrijd is. Je hebt gewoon een pak ervaring nodig om op dat parcours snel te zijn. Het gaat hard en je moet vooral ver weg blijven van die diepe grachten langs de baantjes.”
Ole Christian zal voor de gelegenheid een Hyundai besturen, terwijl hij in het Wereldkampioenschap zijn kansen verdedigt met een Volkswagen Polo R5. Hij benadrukt dat het een eenmalige kans is.

“Ons hoofddoel dit jaar is het winnen van wedstrijden in WRC2 met de Volkswagen Polo GTI R5. Dat zal ik opnieuw proberen in Sardinië dit weekend. Maar, wanneer je plots de kans krijgt om Ieper te rijden met een Hyundai i20 Coupé R5, dan laat je dat niet liggen. Het zal heel interessant zijn om de auto eens te testen en natuurlijk kijk ik er naar uit om nog eens over de snelle proeven van Ieper te knallen,” besluit Veiby.

KAMV
BRC

De kleuren van Hyundai zullen verder verdedigd worden door de Nederlander Martin van Iersel en vooral door Tom Cave, de leider in het Brits rallykampioenschap.

KAMV
RT2
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X