Eddy Ghijsens en zijn corijder Kevin Huygen (VW Golf TDI) hebben het einde van de Sezoensrally niet gehaald. Halfkoers werd een remklauw onherstelbaar beschadigd en zat het voor de Loonse garagehouder niets anders op dan op te geven. Voor Eddy Ghijsens is het zijn eerste opgave in bijna 30 wedstrijden.

Met een 19e en een 18e tijd was de start van het duo Ghijssens – Huygen eerder voorzichtig. Met vervolgens twee keer een 13e tijd schoof het duo op naar de 13e plaats. Het bleek een ongeluksgetal. “De eerste vier ritten verliepen zeer goed. We konden ons echt uitleven op de maaskiezel en waren opgeschoven naar de 13e plaats tot een steen in de vijfde klassementsrit het einde van de wedstrijd betekende. We zijn nog tot in de assistentiezone gereden waar de mecaniciens alles in het werk hebben gesteld om de schade te herstellen. Helaas, het is hen niet gelukt” zegt Eddy Ghijsens. “Door de impact van een steen bleek de ontluchting van de remklauw afgebroken. Het is doodjammer want net als in de TAC rally, waar we als negende waren geëindigd, behoorde ook in de Sezoensrally een plaats in de top 10 tot de mogelijkheden.”

Voor Eddy Ghijsens is het de eerste opgave in een onafgebroken reeks van bijna 30 rally’s.

RT1
Stannic_animatie

RallyTime animated
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X